- איזורים בגליל המערבי
רוצים ליהנות מארוחת שף מפנקת ומוקפדת לצד נוף אותנטי ואווירה צעירה ומדליקה? מוזמנים למסעדת סאמא בכל ימות השבוע.
על המטבח אמון שף חמודי עקולה, בוגר העונה הראשונה של משחקי השף, שמוכר מימיו כשף במסעדת מגדלנה ואיטליאנו דה לה קוסטה שבחיפה. חמודי משלב את המטבח האיטלקי האהוב עליו עם נגיעות של בישול ערבי גלילי, שהוא עונתי ומבוסס על מצרכים מהשוק ומהנמל הצמוד. לפי חמודי, אפשר למצוא מנות גורמה גם באוכל רחוב ולאו דווקא במסעדה מעוטרת כוכבים. החיבור שעושה השף עם המטבח המקומי נובע מהרצון לחבר בין העולמות ולשמש גשר בין תרבויות.
הקולינריה עברה שינוי אדיר גם במגזר הערבי, חלפו הימים של חומוס, צ'יפס והמון סלטים קטנים מפוזרים על השולחן. בסאמא התפריט מעודכן, מדויק, עושה חשק לעוד ומציע מנות ים-תיכוניות על בסיס דגת הים, למשל: טרטר דג ים עם קרם חצילים שרופים, טחינה אל ארז וצנוברים; רצועות דג ים ובהרט או קבב ים; מנות בשריות כגון קרפצ'יו עגל או סינטה צרובה עם איולי חרדל וגם מנות צמחוניות כמו קובה ניה וסלט טאבולה עם קרם לאבנה, שקדים קלויים וגרגר נחלים – והכל מוקף בנוף משכר של מים ושמים.
את דרכו במטבח החל שף חמודי עוקלה בגיל 13 אחרי שאחיותיו הגדולות והבשלניות התחתנו ועזבו את הקן והוא החל לבשל בעצמו. כבר אז הוא הבין שזה מה שהוא רוצה לעשות כשיהיה גדול.