- איזורים בגליל המערבי
נור היא המסעדה הדרוזית הכשרה הראשונה בארץ.
מסעדת נור בבעלותה של אשה יוצאת דופן – בסמה הנו; בסמה היא אלמנת צה”ל, מדליקת משואה ביום העצמאות ה-76 למדינת ישראל (שנת 2024) על פועלה יוצא הדופן בימי מלחמת חרבות ברזל.
בסמה הכשירה את המטבח שלה על מנת שתוכל לספק מנות חמות ומזינות לחיילי צה”ל מהחטיבה של בעלה המנוח בימי הלחימה והוציאה ממטבחה מאות, אם לא אלפי מנות בשנה החולפת, בעזרתם של תורמים ומתנדבים רבים.
על המסעדה:
המסעדה המעוצבת מציעה חוויה של ארוחה מפנקת בתוך כפר דרוזי. המקום מגיש ארוחות בוקר, צהריים וערב, המבוססות על הטעמים המקומיים ומוגשות בכלים מסורתיים. המטבח מבוסס על אוכל ביתי מסורתי, חומרי הגלם מגיעים מגידולים מקומיים, מהקצב המקומי ואת להמשך קריאה
נור היא המסעדה הדרוזית הכשרה הראשונה בארץ.
מסעדת נור בבעלותה של אשה יוצאת דופן – בסמה הנו; בסמה היא אלמנת צה”ל, מדליקת משואה ביום העצמאות ה-76 למדינת ישראל (שנת 2024) על פועלה יוצא הדופן בימי מלחמת חרבות ברזל.
בסמה הכשירה את המטבח שלה על מנת שתוכל לספק מנות חמות ומזינות לחיילי צה”ל מהחטיבה של בעלה המנוח בימי הלחימה והוציאה ממטבחה מאות, אם לא אלפי מנות בשנה החולפת, בעזרתם של תורמים ומתנדבים רבים.
על המסעדה:
המסעדה המעוצבת מציעה חוויה של ארוחה מפנקת בתוך כפר דרוזי. המקום מגיש ארוחות בוקר, צהריים וערב, המבוססות על הטעמים המקומיים ומוגשות בכלים מסורתיים. המטבח מבוסס על אוכל ביתי מסורתי, חומרי הגלם מגיעים מגידולים מקומיים, מהקצב המקומי ואת הירקות מגדלים בכפר או בסביבתו.
במסעדת נור תפריט מסורתי שבמסגרתו תוכלו להנות מארוחות בוקר דרוזיות שכוללות מגוון מנות כגון סלט פתוש, חומוס שמוכן במקום, סלט באבא גנוש, כדורי לבנה ופיתה דרוזית במילוי מיוחד לצד השקשוקה של המקום. תוכלו גם להתפנק עם ארוחת טעימות דרוזית או צמחונית, סט סלטים דרוזי גלילי שכולל מנות כגון סלטי פתוש , תבולה וסלט באבא גנוש שמוגשים לצד פיתה דרוזית,
בין עלי גפן מסורתיים, מנסף חגיגי, פלטת ממולאים וכ”ו. יש גם תפריט לילדים ולאוהבי הבשר.
את הארוחה תוכלו לקנח עם טעם של הקפה השחור מהפינג’אן לצד קינוח מסורתי של לילות בירות, מעמולים של בסמה או צלחת בקלאווה .
ניתן להזמין גם ארוחות לקבוצות או משפחות הכוללות מפגש עם בסמה שתחלוק את סיפורה האישי.