סדנאות אוכל באוגוסט בגליל המערבי
ארוחה נוצרית, גבינה דרוזית, שוקולד וקפה לכל מי שחלם ללמוד את רזי הבישול הערבי, להבין יותר בקפה או להכין בעצמו שוקולד איכותי עמותת זמן גליל מערבי מקדישה את חודש אוגוסט במיוחד עבורם. בבית אלפראשה בעכו העתיקה, יקיימו סדנאות בישול בהדרכת נשים מקומיות, שילמדו כיצד מכינים אוכל עכואי אמיתי. הסדנה כוללת היכרות אישית עם המבשלת, סיור בשוק עכו בין דוכני התבלינים, במהלך הסיור גם רוכשים יחד כמה מן המצרכים לסדנה. בסיום הסדנה יושבים לארוחה משותפת, וחוזרים הביתה שבעים, מרוצים ועם צנצנת חמוצים. לפרטים נוספים על בית אלפראשה לחצו כאן מי שיעדיף התמקדות בגבינות, יוכל לעשות זאת בסדנה מיוחדת להכנת גבינות דרוזיות, עם ספאא חיר, במרכז המבקרים שהקימה במו ידיה בפקיעין. לאחר שיחה על התרבות הדרוזית, והיכרות אישית עם ספאא, מתחילים ללמוד את סודות הגבינות הדרוזיות, ביניהן "גבינת ספאא", מתכון סודי לגבינה ייחודית המוכרת בכל הכפר והסביבה בטעמה הנפלא. הסדנה מסתיימת בארוחה קלה, עם הגבינות ועוד מטעמים מהמטבח הדרוזי. לפרטים נוספים על הסדנה של ספאא חיר לחצו כאן מגבינות דרוזיות, לאוכל נוצרי. יחד עם גליל eat, יוצאים לסדנה וארוחה בכפר דיר חנא, שם מתארחים אצל משפחה נוצרית, ויחד לומדים להכין מנזלה, סיניה, מקלובה, פריקה, ממולאים ועוד ולבסוף יושבים יחדיו לארוחה משותפת עם המארחת לפרטים נוספים על האירוע של גלילEAT לחצו כאן ארוחה ערבית נוצרית נוספת תתקיים בביתה של אביבה ח'ורי בכפר פסוטה. אביבה מספרת את סיפורה האישי, ויחד עם האורחים מכינים יחד מגגון מנות כמו שולבאטו, מג'דרה, חומוס וסלטים, עלי גפן ועוד. מעבר לחוויה ולמתכונים, כל אחד יחזור הביתה גם עם קופסת עוגיות ועלי גפן. לפרטים נוספים על הסדנה אצל אביבה חורי לחצו כאן וכמובן שאי אפשר לסיים בלי קפה וקינוח. במפעל השוקולד המשפחתי לה שוקוליטה בפקיעין, יקיימו סדנת שוקולד מיוחדת בליווי מוזיקה מקומית. במהלך הסדנה מקבלים הסבר על תהליך הייצור ועל סוגי והיסטוריית השוקולד. ולאחר מכן עוברים לחלק המעשי, בו כל משתתף יתרגל ויחווה כיצד ניתן לעבוד בשוקולד ולהכין מוצרים בסיסיים. בסוף הסדנה יושבים יחד ליהנות מפונדו שוקולד, לצד הופעת מוסיקה אותנטית עם האומן כרים מוהנא, שיסביר וינגן על מגוון רחב של כלים (עוד, נאי, ירגול, כינור, בוזוק סורי ועוד). לפרטים נוספים על הסדנה של לה שוקוליטה לחצו כאן ואצל גנאדי קוזקביץ מ"אישו קפה", יקיימו סדנת קפה בביתו הציורי בישוב אשחר. במהלך המפגש שומעים על ההיסטוריה של המשקה הפופולרי בעולם, הסבר על סוגי הקפה השונים, אזורי הגידול וכמובן דרכי הכנת הקפה. גנאדי יגיש משקאות על בסיס אספרסו – קפוצ’ינו, ריסטרטו, קרטדו, פלאט וייט ועוד., ולאחר שמתעוררים, גם קולים קפה במכשיר קרמי שהגיע מקוריאה, מכינים בהדרכה אישית קפהpour over , וגם קפה בחליטה קרה(cold brew) , מכירים שיטות שונות של הכנת הקפה ומסיימים ב"אפוגטו" מפנק. לפרטים נוספים על הסדנה באישו קפה לחצו כאן ונסיים בסדנה מתוקה ביותר לילדים ולכל המשפחה בסוד הפלא הקיבוצי בכפר מסריק. במהלך אוגוסט יערכו כמה סדנאות ליצירה משוקולד בשיתוף עם "אודט" בוטיק שוקולד ופרלינים. בתחילת הסדנה יבחרו המשתתפים הצעירים ערכה להכנת שוקולד ויכינו ביחד שוקולד צבעוני. בזמן שהוא מתקרר, תוכלו לעבור לפעילות של ציור על צלחות פורצלן, בהשראת כלי נעמן הותיקים תוצרת כפר מסריק. לפרטים ותאריכים של סדנאות השוקולד לחצו כאן