שף אורי צור
אורי צור נולד וגדל בתל אביב ,מגיל 16 חייו התנהלו בין קירות מטבחיה של העיר. הוא הקדיש את זמנו להעמקה, מקצועית ,לימודי בישול ועבודה במטבח בארץ ובחו"ל. בין המסעדות שבהם עבד אורי צור – שילה , פרונטו , דוק ועוד . החיים התנהלו בקצב מהיר בין נירוסטה נוצצת, מחבתות לוהטות ועבודת צוות. כשאורי צור ליקט לראשונה בחייו אספרגוס ועלים ביער הוא הבין את המעגליות, העונתיות והמשמעות של חומרי הגלם איתם הוא עובד. היום בביתו במצפה מתת שבגליל על הר בגובה 840 מטר ובין עצי החורש הטבעי ועשבי הבר העמיקה ההבנה של החיבור בין אוכל, אדם וטעם. אורי צור הוא תלמיד במרכז להנהגת הבריאות של ד'ר אורי מאיר צ'יזיק, מגדל ירקות ומפתח קשרי עם יצרנים, אנשים ויוזמות בתחום האוכל, הטעם והסביבה. אורי צור מזמין אתכם לחוויה קולינרית מיוחדת ואישית בביתו על ההר להנות מהטבע, השקט ומארוחה טובה. האירוח הוא לקבוצות קטנות עד 10 אורחים. יין יזרום לפי הקצב, שיח ומוזיקה יתנגנו אורי יבשל ויגיש לכם ארוחת טעימות עונתית ואיכותית . מה לגבי התפריט ? הארוחה היא ארוחת טעימות שמוקדשת לטנא העונה , לחומרי הגלם האזוריים וליצרנים אשר מפיקים תוצרת איכותית זו. בעזרת אלכימיה אורי צור מסיט את אור הזרקורים אל טעמו הייחודי של חומר הגלם. בתפריט תמצאו התססות מסוגים שונים, עלי ליקוט, גבינות איכותיות ושמני זית שמותאמים לכל מנה. הארוחה הינה ארוחה צמחונית בת 5 מנות וקינוח. יין של כרם שבו הנהדר ילווה אתכם לאורך הדרך. הבישול הוא קדום ומתקדם, ממוקד בירקות, טנא העונה והמקום. האוכל, מקורו בלב וברגש והוא כלי בדרך לחיבור וליצירת משמעות. גיל חובב כותב על אורי צור ועמית אמיר: "תשמעו – היה מדהים. איזה אוכל חכם, יצירתי, מקורי, מקומי ומרהיב הגישו שם! והכל היה במידה, לא יותר מדי (כפי שקורה לפעמים בארוחות פופ-אפ) לא מופרך, לא רועש – פשוט טעים וטוב ותרבותי ומרתק ונוסך אופטימיות. אלה לא טבחים של ריאליטי, אלה לא שפים של אינסטוש. אלה שני בחורים שאוכל באמת חשוב להם ומעניין אותם וגורם להם לעבוד ולהמציא ולחדש. חפשו את הארוחות הבאות שלהם, קחו בחשבון שזה לא זול אבל שווה כל שקל ושווה נסיעה לירכתי צפון, ותראו שתודו לי (אבל בעיקר להם)."