החקלאים שבינינו יודעים שבאורח פלא, המבוסס כנראה על חישובים מדוייקים, ט”ו בשבט הוא תמיד היום הראשון של האביב (רק מבחינה חקלאית. כן? באופן רשמי הוא מתחיל במרץ…)
הפרחים, העצים וגם הדבורים יודעים שזהו האות וביום זה הם מתחילים בפעילות האביבית. ואתם מוזמנים להצטרף ולצאת להתאוורר באווירה אביבית גלילית.
אירועי ט"ו בשבט
סיור ליקוט ובישול צמחי בר או טיול פריחה ונופים גליליים עוצרי נשימה. בט”ו בשבט יוצאים לחגוג את הטבע ואין כמו הטבע הגלילי.
טיולי ליקוט
אין כמו ט”ו בשבט לטייל בטבע, להכיר וללקט את צמחי הבר שטובים לאכילה או למרפא, ולהכין ארוחה משביעה וטעימה מהצמחים שליקטנו. והכל בהדרכת מורי הדרך המנוסים שלנו.
טיולי הליקוט שמתקיימים בפברואר:
סיור ליקוט ובישול צמחי בר לט”ו בשבט – חוויה טבעית עם אופק רון כרמל
מתי: 12.2.25 | 09:30-14:00
לפרטים והרשמה
ליקוט ובישול בטבע בנחל ציפורי ואירוח בדואי מפנק כולל ארוחה עשירה
מתי: 21.2.25 | 09:00-14:30
לפרטים והרשמה
ניתן להזמין סיורי ליקוט לכל המשפחה בתיאום מראש. לכל הפרטים
מתחברים לטבע
לגעת בשדה – פירות וירקות מהשדה אליכם הביתה
אתם יודעים שבט”ו בשבט נהוג לאכול מפרי הארץ. תכירו את דור פינטל ממצפה אבירים שממליץ לאכול פירות כל השנה. לא רק בטו בשבט. דור, מורה דרך במקצועו ואוהב טבע בהוויתו, החליט לשנות כיוון והקים את “לגעת בשדה”, פלטפורמה שמשווקת ומביאה עד אליכם הביתה תוצרת גלילית טריה, רובה אורגנית, של פירות וירקות היישר מהשדה.
משק אופיר – מכוורת, כרם ויקב באלון הגליל
“הסיפור שלנו מתחיל בגידול דבורים, ממשיך בעבודה חקלאית בכרם עד לתסיסת יין ביקב הבוטיק שלנו. משפחה חקלאית, 3 דורות, סיפור אהבה לאדמה ולטבע.”
ועכשיו יש שם גם עגלת קפה בסופי השבוע, ואתם מוזמנים לשבת בחורשה, להתפנק בכוס קפה וכריכים טעימים, לטעום מהיין ולזכות בכמה רגעים של חסד.
פינוקים של פיקניקים בגליל המערבי
אין כמו האביב לצאת לפיקניק בטבע. הכנו עבורכם רשימה של מקומות מומלצים בהם תוכלו להצטייד במוצרים האיכותיים שיהפכו את הפיקניק שלכם למושלם ונקודות מומלצות לפיקניק ברחבי הגליל המערבי.
*רשימת המקומות לפיקניק מותאמת למצב הביטחוני.
מתכונים לט"ו בשבט
כמובן שאי אפשר בלי כמה מתכונים באדיבות אנשי התיירות הגליליים שלנו.
מעמול במילוי תמרים (זארד)- מסעדת נור
מתכון באדיבותה של באסם ממסעדת נור שבג’וליס. עוגיות הזארד מסמלות את השמחה ואת האחדות והפשטות. וזאת סיבה מעולה, חוץ מזה שהן כל כך טעימות, להכין אותן כל יום בשנה 🙂
עוגת דבש שזיף – מכוורת אופיר
מתכון שעובר בדורות במשפחת אופיר הדבוראית
מתנות תוצרת גלילית לט"ו בשבט
רוצים להזמין משלוח עם מוצרים ומתנות לט”ו בשבט תוצרת הגליל? היכנסו לכאן לחנות “טעם הגליל”
טיולי פריחות
קבלו 3 המלצות לטיולי פריחות בחודשים ינואר עד מרץ, ומסעדות ובתי קפה מומלצים באזור.
פריחת כלניות.
קיימים מופעים של כמה צבעים. באזורים הנמוכים הפריחה מתחילה בינואר ובאזורים הגבוהים יותר בפברואר.
למה כלנית? כי היא יפה כמו כלה!
מקומות פריחה: בישוב מעונה תמצאו פריחות מרהיבות של כלניות בשלל צבעים.
איפה לאכול: אלומה – מסעדת ביסטרו בתרשיחא המציעה מבחר ממעדני דרום צרפת ואגן הים-התיכון, טופלו- מאפיה ובית קפה ללא גלוטן בתרשיחא, מסעדת הדרל’ה – מסעדת שף כשרה על שפת אגם מונפורט במעלות.
פריחת רקפות
פורחות לאורך תקופה ארוכה.
מקומות פריחה: יערות וחורשות. למשל ביער ציפורי.
איפה לאכול: משק אופיר יקב ומכוורת – אלוני הגליל תוכלו לשבת בחורשה ולהנות מכוס יין ואוכל קל. קפה יודפת – בישוב יודפת. בית קפה שצופה לנוף מדהים, נמצא במתחם התיירות “בואכה יודפת“. מומלץ בחום.
ציפורנית וכרמלית נאה.
יוצרות שטיח מרהיב בצבע סגול ורוד בעיקר במטעי עצי זית.
מקומות פריחה: בכניסה לישוב כליל, בין עצי הזית. בכפר ג’ת – מומלץ לחנות ליד בית הבד וללכת שמאלה כ 5-10 דק’ לאזור מטעי הזיתים.
טיפ: הציפורנית היא גם צמח מאכל. בעלים משתמשים למילוי סמבוסק.
איפה לאכול: מסעדת נור – אוכל דרוזי כשר בכפר ג’וליס, מחלבת אלטו: מחלבה, בית קפה ומעדניה בקיבוץ שמרת

photo: ayelet bar meir
טיולים בעקבות עצים
אין כמו חג האילנות לצאת אל הטבע בעקבות עצים עתיקים יותר ופחות, ולתת להם את הכבוד המגיע להם. אחרי הכל, לא סתם התורה מלמדת אותנו “כי האדם עץ השדה”.
נתחיל עם המלצה לטיול באדיבות מורה הדרך אמנון גופר, בעקבות עץ החרוב העתיק בכפר פקיעין.
נטיעת עץ החרוב מסמלת חסד ואמונה, גידולו מסמל עמידה בתנאים קשים ופירותיו מסמלים אריכות ימים. רבי שמעון בר-יוחאי ניזון במשך 12 שנים מפרי עץ החרוב שידוע בסגולות הריפוי הרבות שלו, כשחי במערה יחד עם בנו בפקיעין.
הדרך אל עץ החרוב מובילה אל פתח המערה שבה הסתתרו רבי שמעון ובנו אלעזר. בין יתר הסגולות הרפואיות של החרוב אפשר למצוא את השימוש בדבש החרובים כתרופה למורסות בפה, ברפואה העממית הוא נחשב כמקל על בעיות נשימה ועוד.
איך מגיעים:
לאחר שמגיעים אל כפר פקיעין נוסעים אל חלקו העליון על הכביש (לכיוון כפר ראמה). שלט ברור ברחבת חניה קטנה, מספר את סיפורו של הכפר פקיעין ונמצא ממש בתחילתו של השביל המוליך אל העץ. יורדים במדרגות במדרגות כשמשני צידנו עצי אלון וחרוב ומגיעים לפתח המערה עם עץ החרוב העתיק לצידה.
וסיפור חביב:
החקלאים הערבים נוהגים לחרוש את האדמה סביב הזיתים לאחר המסיק, כדי לטייב את הקרקע . את פקעות הרקפות שנמצאות תוך כדי הפיכת האדמה אוספים ושותלים ליד הזיתים. ובמקרה זה הגדיל החקלאי לעשות והניח את הפקעות בתוך הגזע ותראו מה יצא 🙂