אין כמו חג האילנות לצאת אל הטבע בעקבות עצים עתיקים יותר ופחות, ולתת להם את הכבוד המגיע להם. אחרי הכל, לא סתם התורה מלמדת אותנו "כי האדם עץ השדה".
נתחיל עם המלצה לטיול באדיבות מורה הדרך אמנון גופר, בעקבות עץ החרוב העתיק בכפר פקיעין.
נטיעת עץ החרוב מסמלת חסד ואמונה, גידולו מסמל עמידה בתנאים קשים ופירותיו מסמלים אריכות ימים. רבי שמעון בר-יוחאי ניזון במשך 12 שנים מפרי עץ החרוב שידוע בסגולות הריפוי הרבות שלו, כשחי במערה יחד עם בנו בפקיעין.
הדרך אל עץ החרוב מובילה אל פתח המערה שבה הסתתרו רבי שמעון ובנו אלעזר. בין יתר הסגולות הרפואיות של החרוב אפשר למצוא את השימוש בדבש החרובים כתרופה למורסות בפה, ברפואה העממית הוא נחשב כמקל על בעיות נשימה ועוד.
איך מגיעים:
לאחר שמגיעים אל כפר פקיעין נוסעים אל חלקו העליון על הכביש (לכיוון כפר ראמה). שלט ברור ברחבת חניה קטנה, מספר את סיפורו של הכפר פקיעין ונמצא ממש בתחילתו של השביל המוליך אל העץ. יורדים במדרגות במדרגות כשמשני צידנו עצי אלון וחרוב ומגיעים לפתח המערה עם עץ החרוב העתיק לצידה.

אמנון גופר הוציא לאחרונה ספר טיולים חדש "סיפור אהבה גלילי", מדריך הטיולים האולטימטיבי לגליל המערבי. מומלץ לכל אוהבי הטיולים והסיפורים שמאחורי הקלעים. הספר נמכר בחנות "טעם הגליל" במחיר השקה עד 10.2. לרכישה >>
נמשיך עם המלצה של מורת הדרך איילת בן מאיר לטיול בעקבות פריחת עצי השקד, גם הוא בסביבות פקיעין.
איילת אוהבת לטייל גם ליד הבית, לחקור ולגלות את הטבע שנמצא ממש בהישג יד. או רגל.
תל חרשים – נמצא בין מצפה חרשים לפקיעין, לרגליו עובר נחל פקיעין, והדרך מלאה בפריחת עצי השקד.
בתל נמצאו ממצאים של ישוב עתיק ותנורים לעיבוד ברזל של חרשי ברזל, מכאן שמו ושם היישוב לידו, חרשים.`

ונסיים בסיפור חביב.
החקלאים הערבים נוהגים לחרוש את האדמה סביב הזיתים לאחר המסיק, כדי לטייב את הקרקע . את פקעות הרקפות שנמצאות תוך כדי הפיכת האדמה אוספים ושותלים ליד הזיתים. ובמקרה זה הגדיל החקלאי לעשות והניח את הפקעות בתוך הגזע ותראו מה יצא 🙂

לתחילת הכתבה לחצו כאן