- איזורים בגליל המערבי
בתקופת המלחמה:
מרכז המבקרים ועגלת הקפה של משק אופיר פתוח בימי שישי ושבת בין השעות 10:00-15:00
בואו להיפגש, לשהות ביחד ולקחת נשימה מהטבע. בתוך החורשה יש מרחב מוגן.
פינוקים לחיילים, מילואמניקים ומשפחות שפונו מבתיהם
משק אופיר באלון הגליל כולל כרם ויקב שחובבי היין מכירים בשמו הקודם ‘יקב יפתחאל’ ומכוורת, שחובבי הדבש מכירים בשמה הקודם ‘מכוורת אופיר’. את המשק הקימו הדס וצביקה אופיר באלון הגליל שהיה אז מושב חקלאי בראשית דרכו. צביקה, גדל על מלאכת גידול הדבורים שאותה למד מאביו הדבוראי ישי. את מאה הנחילים הראשונים קיבל ממנו במתנה וכיום המכוורת מונה כבר 800 כוורות. לאחר הקמת המכוורת, ב-1986, הדס וצביקה החליטו להעמיק את הקשר לאדמה ונטעו גפנים. במהלך יותר מעשור נמכרו להמשך קריאה
בתקופת המלחמה:
מרכז המבקרים ועגלת הקפה של משק אופיר פתוח בימי שישי ושבת בין השעות 10:00-15:00
בואו להיפגש, לשהות ביחד ולקחת נשימה מהטבע. בתוך החורשה יש מרחב מוגן.
פינוקים לחיילים, מילואמניקים ומשפחות שפונו מבתיהם
משק אופיר באלון הגליל כולל כרם ויקב שחובבי היין מכירים בשמו הקודם ‘יקב יפתחאל’ ומכוורת, שחובבי הדבש מכירים בשמה הקודם ‘מכוורת אופיר’. את המשק הקימו הדס וצביקה אופיר באלון הגליל שהיה אז מושב חקלאי בראשית דרכו. צביקה, גדל על מלאכת גידול הדבורים שאותה למד מאביו הדבוראי ישי. את מאה הנחילים הראשונים קיבל ממנו במתנה וכיום המכוורת מונה כבר 800 כוורות. לאחר הקמת המכוורת, ב-1986, הדס וצביקה החליטו להעמיק את הקשר לאדמה ונטעו גפנים. במהלך יותר מעשור נמכרו הענבים ליקבים גדולים בארץ ובשנת 1999 החלו לייצר יין משלהם.
זני הענבים העיקריים והמובילים בכרם מאז ועד היום הם סנג’ובזה ופטיט סירה. בנוסף, הם מגדלים גם רוסאן, מרסלאן ושירז.
הדבש המופק מהדבורים טהור, טבעי ובריא, והינו מסווג לפי סוגי הפריחות: חרוב, שיזף, תלתן, הדרים ואבוקדו, ולפי אזורי פריחת בר שונים: אזור מגדל, אזור שלומי, אזור אלון הגליל ואזור קדרים.
בשנת 2004, הצטרף ליקב היינן קובי טוך, אשר הקים את יקב הבוטיק הראשון בארץ- יקב הר מירון במצפה חרשים. באותה השנה גם נבנה מרכז המבקרים של המשק מקורות עץ שהובאו מהרי האפלצ’ים בווסט וירג’יניה, בה נמכרת התוצרת החקלאית של המשק- דבש ויין.
הבקתה פתוחה כל שבוע בין יום רביעי לשבת לאירוח. בבקתה תוכלו לטעום את תשעת סוגי הדבש שהם מייצרים, את מגוון היינות לצד פלטות גבינות עיזים משובחות, תוכלו להנות גם מקפה טוב ומתערוכת אומנות מתחלפת שבקומת הגלריה יחד עם הילדים ובני המשפחה.
ארבעת הילדים של הדס וצביקה לוקחים חלק פעיל בכל הפעילות של המשק, החל מעבודה במכוורת, בציר בכרם, מילוי צנצנות דבש ובקבוקי היין ועד לשלל אירועי המשק.
אדוה, הבת הגדולה, חזרה למשק לאחר סיום הלימודים וביחד עם הדס, מנהלת ומפתחת את מרכז המבקרים ומועדון החברים. נועם, אחיה הצעיר הצטרף לצביקה ויחדיו הם מובילים את ענפי החקלאות של המשק.