מעמול במילוי תמרים (זארד)- מסעדת נור
עוגיות הזארד הם בעצם מסמלות את השמחה ואת האחדות והפשטות. ירשנו את המתכון מהסבתות אשר היו מתאספות יחד עם כל נשות השכונה בכל ערב חג ואופות את העוגיות. עבודת הביחד נמשכה שעות על גבי שעות מלוות בסיפורים עממים והרבה צחוקים ושירה. הריח המאפיין את אפיית העוגיות בטאבון שידר לכל עובר דרך את תחושת החג.
הדור הצעיר עדיין ממשיך באותה מסורת, אבל במספר אנשים יותר מצומצם.
מצרכים:
קילו קמח לבן
300 גרם מחמאה
רבע כוס שמן תירס
רבע כפית מחלב
כוס מים פושרים
למילוי:
תמרים טריים
מרגרינה/ חמאה
בהרט
אופן הכנה:
לשים בידיים קמח וחמאה עד שנוצרים לנו פירורים. מוסיפים את המחלב והמים ולשים עד קבלת בצק חלק ואחיד.
מניחים בצד את הבצק ובינתיים מכינים את מלית התמרים. מגלענים את התמרים, טוחנים אותם יחד עם החמאה והבהרט. יוצרים כדורים קטנים.
מרדדים את הבצק, חותכים לעיגולים. בתוך כל עיגול שמים כדור של תמרים. מקפלים את הבצק ובעזרת פינצטת עוגות עושים קווים אחידים וצמודים.
להדק את הצדדים היטב.
מחממים את התנור לחום 180 מעלות ואופים עד הזהבה.