לכבוד יום המשפחה, שמחים להכיר לכם את המשפחות הגליליות שהפכו את המשפחה לעסק ואת העסק למשפחה ולהביא לכם את הסיפורים המשפחתיים היפים ביותר של הגליל.
TOP-IL – סנפלינג, טיפוס ופארק חבלים
האחים אבינועם ונמרוד ישראל, ילידי יערה שבגליל המערבי הקימו את TOP-IL מתוך אהבה גדולה לסנפלינג וטיפוס והרצון לחבר אנשים לטבע באמצעות פעילות ספורט אתגרי. TOP-IL מתמחה בגלישת מצוקים (סנפלינג) וטיפוס, הפקת ימי כיף וגיבוש לקבוצות פרטיות ומוסדיות, הקמת פארקי חבלים הכוללת הדרכה והפעלה, ניווט ספורטיבי ועוד. הפעילויות מתקיימות בכל רחבי הארץ בהתאם להנחיות והתאמת תנאי המקום והשטח.
בנחלה – מסעדה וגינה לאירועים בנהריה
מסעדת “בנחלה” שייכת לאחים רן וזיו פרידמן. היא נמצאת בלב מטע פקאן בשכונת רסקו החקלאית שבנהריה, מוקפת גינה ירוקה ופינות חמד לישיבה. הכול התחיל בנחלה הישנה של משפחת פרידמן, משק חקלאי משנותיה הראשונות של נהריה, לול ישן שניצב דומם בלב המטע, מכוסה בצמחיה עבותה. רן פרידמן הצליח לשכנע את זוגתו אדית לוותר על חייהם במרכז הארץ ולהגיע להפיח חיים חדשים במקום שבו גדל. האח זיו הצטרף והשאר היסטוריה…
יקב ג’וליה – יקב משפחתי במעיליא
יקב ג’וליה הוא יקב משפחתי המייצר יינות בוטיק איכותיים ממבחר ענבים בגידול עצמי ומכרמים גליליים נוספים. את הקמת היקב יזם ג’ורג’ עראף, אבי המשפחה חובב יין ואגרונום עם ותק של עשרות שנים בתחום. ביקב תרגישו את המגע האנושי והחם של משפחת עראף, תתקבלו תמיד עם חיוך ובהכנסת אורחים לבבית עם כוס יין ביד.
אלטו מחלבה כפרית- סיפור אהבה של שלושה דורות
אלטו מחלבה כפרית- מעדניה- בית קפה- מאפיה שבקיבוץ שמרת היא סיפור אהבה של שלושה דורות למלאכת הגיבון והיצירה, עסק משפחתי של זוג הורים וארבעה ילדים שחולמים ומגשימים ביחד.
אריאל מזן, אב המשפחה הוא הגבן, יונת מזן אם המשפחה אמונה על הנהלת החשבונות ועל בית הקפה המופלא והמעדניה עם מטעמי המחלבה ועוד, אילאיל אחראית על האפיה ולאחרונה פתחה את המאפיה של אלטו ויהלי ואביטל על הייצור והמכירות.
כל אחד בתחומו ובכשרונו אבל מספיק מבט קטן כדי להבין שאהבה ושמחה הם הלחם והמים של המשפחה הזו.
בואו להנות מהמטעמים של אלטו, לשבת בנחת בבית הקפה או בחצר הירוקה ולא לשכוח רכוש הביתה מהגבינות המשובחות והמאפים המעולים והטריים.
מסעדת נור בג’וליס – עסק של אהבה ישנה וחדשה
מסעדת נור בג’וליס הוא עסק שמזכיר לנו שמשפחה היא כח מניע שגורם לפעמים לעשות גם את מה שנראה כבלתי אפשרי.
בסמה חיר, בעלת המסעדה מנהלת את המקום ביד חזקה ובזרוע נטויה. בסמה, אלמנת צה”ל, עם סיפור חיים מאד מיוחד ומאתגר, מוכיחה לעצמה, לבן שלה, לקהילה שמסביבה, שגם אלמנה דרוזית יכולה לגדל לבד ילד, להיות עצמאית, להקים עסק ולנהל אותו בכוחות עצמה. בתקופת המלחמה בסמה הקימה מיזם של מנות אוכל דרוזי לחיילים. וכדי שכל החיילים יוכלו להינות מהאוכל שלה – היא הכשירה את המסעדה, והוציאה מדי שבוע מאות מנות לחיילים ברחבי הארץ.
קייטרינג בריוש ומתחם האירוח תמר וגפן– סלט של משפחה ואהבה
חגית ורז שטרן מבריוש- קייטרינג וסדנאות מצאו את את אהבת חייהם דרך תמי וירון כהן ממתחם האירוח תמר וגפן.
חגית וירון הם אחים. תמי ורז הם אחים והם פשוט עשו החלפות – החליפו אח/ אחות באהבה גדולה.
יחד עם אהבות חייהם שני הזוגות גם החליטו להקים עסק בגליל. תמי וירון כהן הקימו את תמר וגפן במצפה הילה וחגית הקימה את קפה בריוש- לימים קייטרינג בריוש כשרז הוא תמיד יד ימינה, תומך ומעצים את העסק.
שני הזוגות משתפים פעולה ודוחפים זה את זה להצלחה.
ואם חשקה נפשכם בסל פיקניק משגע עם כל טוב הגליל וכשרונה של חגית שטרן- הזמינו לכם סל פיקניק מפנק של בריוש קייטרינג.
לפרטים נוספים על בריוש קייטרינג
משק אופיר – אהבה בין משפחה לאדמה
הדס וצביקה אופיר הגיעו לאלון הגליל בשנת 1984, שני בני מושבים השואפים להמשיך את המסורת המשפחתית של חקלאות במושב צעיר.
המשק התחיל עם מכוורת קטנה שהלכה והתפתחה והיום היא ענף מרכזי במשק לצד הכרם ויקב יינות הבוטיק.
להדס וצביקה נולדו ארבע ילדים שהפכו ביחד איתם לכח המניע והיוצר במשק.
אדוה היא מנהלת השיווק והתיירות של המשק ואחראית לאירועים המופלאים שנערכים במתחם היקב. במתחם היקב. נועם עובד בחקלאות בכרמים ועם הדבורים. דרור וניצן הצעירים יותר עוזרים היכן שניתן.
גם הנכדים כבר מתחילים לבחור את דרכם בניהול המשק המשפחתי…
מסעדת שף אדלינה – דור רביעי לניהול מסעדות
מסעדת אדלינה היא מסעדת שף עם מטבח ים-תיכוני והשפעות ספרדיות שהוקמה לפני קרוב ל 20 שנה בקיבוץ כברי.
אדלינה גולדפלד, חברת הקיבוץ אשר נהגה לערוך בו סדנאות בישול, הכירה בעקבות הסדנאות את המסעדן אילן אופנהיימר. יחד הבינו כי קיים חוסר במבחר מסעדות בגליל המערבי, ובעיקר – במסעדות שף. בהחלטה משותפת עם הקיבוץ ובזכות האהבה הגדולה שלהם לאוכל ואירוח, השניים החליטו להקים את מסעדת אדלינה.
אילן אופנהיימר הוא דור שלישי לניהול מסעדת פינגווין המיתולוגית בנהריה שנסגרה לאחרונה לאחר למעלה מ 80 שנות פעילות! ואת מסעדת אדלינה בכברי מנהל בנו, אמיר אופנייהמר, דור רביעי למשפחת מסעדנים, נינו של מייסד מסעדת פינגוין הוגו אופנהיימר.
ממתקי קשאש – ארבעה דורות של מתוקים
לפני יותר ממאה, העמיס חייר קשאש עגלה בממתקים מסורתיים מבוטנים ומסומסום, שאותם מכר ברחבי עכו. ?
מאוחר יותר, פתח חנות של ממש בעיר העתיקה וצירף אליה את הכנאפה והבקלאווה מעשה ידיו.
כיום, שלושה דורות מאוחר יותר, בממתקי קשאש פותחים כל בוקר בייצור 22 סוגי ממתקים עכואיים מסורתיים: בקלאווה עם פיסטוקים, שקדים, קשיו או שוקולד; כנאפה שכמית ועוד.
במקום תוכלו לרכוש מן המתוקים הידועים של משפחת קשאש, או לתאם מראש כדי לראות כיצד מכינים את המגדנות ולשמוע על ההיסטוריה של המקום.
נאמר לכם רגע לפני שאתם מעמיסים את הילדים ויוצאים מהבית: בהגיעכם, צפו לקבלת פנים חמה ולחיוכים הכי מתוקים שתפגשו בזמן הקרוב.
שאטו דה רואה – מסעדה ויחידות אירוח במצודה צלבנית במעיליא
שָׁאטוֹ דֹה רוּאָה נמצא בבניין היסטורי המחובר למבצר צלבני מהמאה ה- 12 שנבנה כדי לשמש כמצודה. השיפוץ שלו, והקמת המסעדה האיטלקית, הבר וחדרי האירוח המדהימים הוא הגשמת חלומם של משפחת סלמה עסאף, ולביב עסאף (ז”ל). סלמה עסאף, תושבת הכפר מעיליא, חובבת עתיקות מושבעת ובוגרת החוג להיסטוריה, התחילה לפני כשני עשורים את מפעל חיים זה יחד עם בעלה לביב עסאף ז”ל ובני משפחתם וכיום כולם מנהלים ביחד את העסק הצלבני המשפחתי 🙂
איה נטורל – מוצרי קוסמטיקה טבעית בבית ג’אן
את איה נטורל מפעל ליצור ופיתוח מוצרי קוסמטיקה טבעית על בסיס שמן זית הקים לפני כ 20 שנה ג’מאל חמוד, תושב הכפר. ג’מאל, בעברו ראש ענף בחיל הרפואה, ראה מקרוב את הנזקים שהכימיה עלולה לגרום והחליט ללכת על החומרים הטבעיים. מפעל איה נטורל מייצר תמרוקים ומוצרי קוסמטיקה מצמחי א”י ושמן זית. יש לו תו אקו פרנדלי, העובדות והעובדים במפעל הם אך ורק בני המקום. בשנים האחרונות הצטרף לעסק גם הבן הבכור, רני, וכמו תמיד, כשבני הדור הצעיר נכנסים לתמונה, רוח חדשה נושבת באזור, ועכשיו הם עובדים במרץ על הרחבת קהל היעד וליין המוצרים, ונכנסים יותר לפיתוח מוצרים טיפוליים עבור לקוחות (למשל, משחות לטיפול בכוויות ועוד).
המוצרים טבעוניים ומבוססים על שמן זית ועל חומרים מן האדמה, ללא מרכיבים מן החי, ללא אלכוהול וללא בישום סינטטי. וכמו שאומר אב המשפחה: “מה שלא אוכלים, לא כדאי למרוח על העור”.