מנאקיש(פיתה עם זעתר או רסק פלפלים) – גלילEAT
מרכיבים:
בצק:
1 ק”ג קמח לבן
1 כפית שמרים יבשים
1כפית מלח
½ כפית סוכר
1/2 כוס שמן זית
3/4 – 1 כוס מים חמים
לפיתה:
תערובת זעתר
1.5 כוס שמן זית
4 כפות זעתר
תערובת פלפלים
כוס רסק פלפלים מתוקים
2 כפות רסק פלפלים חריפים (פחות או יותר, תלוי במידת החריפות הרצויה)
1 כפית רסק עגבניות
2 כפות שמן זית
**בשתי התערובות, פשוט מערבבים יחד את כל המרכיבים. לפעמים מוסיפים לתערובת הפלפלים בצל אחד, חתוך לקוביות מאד קטנות
אופן ההכנה
מניחים את הקמח בתוק קערה גדולה. מוסיפים את השמרים וסוכר ומערבבים. מוסיפים את המלח ושמן זית ומערבבים היטב. מוסיפים 1/2 כוס מים ומערבבים. מוסיפים עוד 1/4 כוס מים ולשים את הבצק. מוסיפים עוד מים לפי הצורך. הבצק צריך להיות רך. לשים כ-5 דקות עד שהבצק אחיד ורך. מכסים ומניחים במקום חמים כ-חצי שעה לפחות.
מחלקים את הבצק ל15 כדורים.
עם מארוך מרדדים כל כדור לעיגול של 15ס”מ רוחב ומניחים על כרית גדולה. כאשר כל הכדורים מרודדים, מניחים בצק על פלטה המתחת המסתובבת של פורניר, תנור הגז המיוחד לפיתות. מריחים כף גדושה של אחד התערבות על הבצק המונח על הפלאטה, מסובבים, שמים עוד בצק ורוטב וממשיכים עד הבצק הראשון עשה סיבוב שלם בתוך התנור. הפיתה צריכה להיות מוכן כאשר הוא משלים את הסיבוב בתוך התנור החם.
בהיעדר תנור כזה בבית, מחממים תנור האפייה הביתי ל°220 ואפים בתנור כ4 דקות