- איזורים בגליל המערבי
פטאייר של זארפת – גלילEAT
מרכיבים
בצק
500 גרם קמח מלא
1 כפית מלח
½ כוס שמן זית
½ כוס מים
הכנת הבצק
מוסיפים את המלח לקמח ומערבבים היטב. מוסיפים את שמן הזית ומערבבים היטב ואז מוסיפים את חצי מהמים.
לשים את הבצק כ10 דקות, מוסיפים כל פעם קצת יותר מים, עד לקבלת בצק אחיד ורך. לכסות את הבצק ולהניח בצד לפחות שעה.
זארפת בדרך כלל מכינה את הבצק יום קודם.
מחלקים את הבצק לכדורים של 5 ס"מ רוחב
מילוי
2 חבילות תרד, רצוי עלים גדולים (כזה שקונים מהסופר)
1 בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות
1/2 כוס שמן זית
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
הרכבת הפטאייר
להפריד את התרד מהגבעולים ושוטפים היטב. חותכים את התרד לחתיכות גדולות.
מעברים את התרד וקוביות בצל לקערה גדולה ומוסיפים את שמן זית ומלח ופלפל שחור ומערבבים. חשוב ששמן הזית יהיה איכותי מאד.
פותחים כל כדור בצק לעיגול שטוח ודק. חשוב להקפיד שהבצק המרודד לא יהיה עבה מדי. להניח כף גדושה של חומר המילוי על חצי עיגול בצק, למשוך צד אחד כלפי האמצע. ממשיכים כך עם עוד 2 צדדים, כך שנותר משולש גדול. חשוב שהכל סגור היטב.
לטגן על סאג' משומן היטב, 7 דקות כל צד, עד שזה זהוב ופריך. אם אין סאג', ניתן להשתמש במחבת חשמלית או אפילו במחבט על הכיריים.