באדיבות תינה חט’יב – בית המלבי
זמן הכנה : שעה+
השם האמיתי לקינוח העתיק ביותר הוא -קטאייף-ולא קדאיף , עטאייף ….
קטאייף הוא הקינוח הכי מזוהה עם החודש הכי חשוב אצלנו המוסלמים, לא משנה כמה קינוחים המציאו אחריו , הוא ישאר המלך של הקינוחים בחודש רמדאן.
קינוח מאוד עתיק שמוזכר בספרי בישול אנדלוסים מהמאה ה-13.
מתכון:
לסירופ הסוכר:
על אש בינונית גבוהה מביאים לרתיחה בסיר על הגז 2 כוסות סוכר עם כוס חצי מים ומקל קינמון. מבשלים 8 דקות ומוסיפים כף מיץ לימון, כפית מי זוהר וכפית מי ורדים. מבשלים 2 דקות נוספות, מצננים ומקררים. (הסירופ צריך להיות קר).
לבלילה:
2 כוסות קמח
1 כוס סולת דק
1 אבקת אפייה
חצי כפית סודה לשתייה
כף סוכר
קורט מלח
2.5 כוסות מים פושרים
כוס חלב פושר
כפית מי זוהר ומי ורדים (לא מרוכז)
לערבב את הכל ביחד עד לקבלת בלילה חלקה ואחידה. מניחים בצד לעשר דקות.
להכנת הקטאייף מלהיטים מחבת תיפלטו מעל אש גבוהה
מעבירים את הבלילה לבקבוק לחיץ או עד מזיגה
מנמיכים את האש לקטנה בינונית ויוצקים עיגולים בקוטר 5 ס׳מ
מחכים עד להופעת בועות על פני הקטאייף ומוודאים שהוא התייבש לגמרי (חשוב לציין שלא הופכים)
מעבירים למגבת ומכסים בעוד מגבת.
חוזרים על הפעולה עם כל הבלילה.
נסגור את עיגולי הקטאייף חצי סגירה לייצר מין קונוס, צורה של מקור ציפור ומפה מגיע השם קטאייף ציפורים
מזליפים פנימה כל קצפת שאוהבים או מלבי או ממרח שוקולד, טובלים בפיסטוק, מזליפים בפיסטוק ומקשטים בעלי כותרת של ורדים.
בתיאבון