סופגניות – תושה בייקרי
מצרכים:
1000 גר’ קמח לחם
28 גר’ שמרים
415 חלב
100 גר’ חמאה
125 גר’ סוכר
25 גר’ דבש
50 חלמון
125 גר’ ביצים
9 גר’ מלח
מהלך ההכנה:
שוקלים את כל הרכיבים לקערת המיקסר מלבד המלח.
מתחילים ללוש בעזרת וו לישה כשתי דקות לישה.
מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש כשמונה דקות נוספות על מהירות איטית.
מניילנים, מעבירים למקרר למנוחה של שעה .
מחלקים לכדורים של 80 גרם. חותכים נייר אפייה לריבועים קטנים
מקמחים אותם מעט ומניחים את כדורי הבצק להתפחה של כ50 דקות בטמפ’ החדר.
בסיר מחממים שמן לחום בינוני ( במידה ויש מדחום כ145 מעלות ) .
מכניסים בזהירות את הכדורים התפוחים לתוך השמן ומטגנים כ3.5 דקות מכל צד .
מוציאים ומצננים על נייר סופג.
בעזרת שקית זילוף ממלאים במלית הרצויה .
בתיאבון וחג שמח