- איזורים בגליל המערבי
פלורה, מחלבת צאן ארטיזנלית הממוקמת בישוב לוטם שבגליל, מתמחה בייצור גבינות מחלב כבשים ועזים, ומארחת לטעימות ולסדנאות בצמוד בראייה גסטרונומית עדכנית.
הסדנאות בפלורה מועברות בהנחייתו האישית של עזי מיטרני, גבן המחלבה, בעל ניסיון של 15 שנה במיטב מחלבות ארצנו.
הסדנאות המוצעות:
סדנה להכנת גבינה צ׳רקסית וכנאפה, מפגשי תוכן גסטרונומיים בעולם הגבינות ובעולם האוכל בכלל – סדנאות טעימת אורך של גבינות, אנתרופולוגיה, פילוסופיה ומדעי אוכל, צלילה מעמיקה למוצרי יסוד גסטרונומיים כגון שמן זית, קפה, קקאו, חיטה וכדומה.
הסדנאות מלוות בכוס יין וטעימה של גבינות המקום.
מיכל בנישתי, גסטרונומית בעלת תואר שני במדעי הגסטרונומיה מאיטליה וגסטרונומית של שטראוס בעברה, הגשימה את חלומה והקימה בפינה חלומית בגליל את מחלבת ”פלורה גבינות משגשגות”. יחד עם הגבן עזי מיטרני, הם מקיימים מחלבה המגשימה את הדרך הפילוסופית שאימצה – אוכל טוב, נקי והוגן המשלב איכות, טעם וערכי קיימות.