ממולאים כורדים "פרך" - שולה משתולה
ממולאים כורדים “פרך” – שולה משתולה
מתכון:
חצי ק”ג אורז עגול – שטוף
חבילת שמיר קצוץ
חבילת בצל ירוק קצוץ
חצי כוס שמן
חצי כוס מיץ לימון
כף מלח
אופן ההכנה:
- שוטפים את האורז היטב.
- לאחר ששוטפים את האורז ומסננים מכניסים את כל שאר המרכיבים ומערבבים יחד למלית.
- לאחר מכן מפרידים שלושה בצלים לגלדים וממלאים עם התערובת המוכנה.
- מניחים את כל הבצלים הממולאים בתחתית הסיר ומעליהם יש להניח את עלי הגפן הממולאים אפשר להוסיף כמה שכבות.
- להוסיף מים עד לכיסוי הממולאים להביא לרתיחה על אש גבוהה עד לחצי בישול ואז להנמיך את האש לעוד 40 דקות כדי שהבצל בתחתית ישחים.
בתאבון שולה משתולה