מתכון לבירה מלכה אדמונית – באדיבות אסף לביא ממבשלת בוטיק בירה מלכה
מתכון ל-20 ליטר בבישול ביתי
נחמם כ-8-10 ליטר של מים בסיר לכדי 70 מעלות.
משרים את הגרעינים הבאים בשק למשך 30 דק’ ( כשנכניס את השק למים הטמפרטורה תרד לחום של 67 מעלות, זה מצוין):
- 1 קג – פילזנר
- 300 גרם – קריסטל 110
- 300 גרם – קריסטל 150
לאחר השריה, מוציאים את השק ומביאים את התירוש לרתיחה (100 מעלות כן?).
לאחר הרתיחה נוסיף את רכז הלתת לרתיחה של 60 דקות:
- 3 ק”ג – רכז לתת נוזלי בהיר
במהלך הרתיחה, ישנן שתי תוספות של כשות:
את הראשונה נוסיף בתחילת הרתיחה ואת השנייה נוסיף לאחר 45 דקות (רבע שעה לסיום הרתיחה)
- 10 גרם מגנום – בתחילת הרתיחה
- 20 גרם איסט קנט גולדינגס – רבע שעה לסיום הרתיחה
תבלינים:
- גרגירי כוסברה – 20 גרם – נכניס אותם 5 דקות לפני סיום שלב הרתיחה (55 דקות מתחילתה)
לאחר סיום הרתיחה, נקרר את הנוזל בעזרת קרח ומים כך שנשלים ל-20 ליטר.
לאחר קירור התירוש ואוורור טוב טוב שלו, נוסיף את השמרים:
- S04
בהצלחה!