כשהילדים שלי היו קטנים היו בגן ובביה”ס מספר ילדים חולי צליאק.
בכדי להתחשב בהם ביקשתי מאחת האמהות מתכון שמתאים להם לעוגת יומולדת, יצא כל כך טעים שמאז זאת עוגת השוקולד הקבועה בבתינו!
ברור שמתאימה גם לפסח!
מומלץ מאוד להשתמש בשוקולד איכותי!
מצרכים:
200 גרם חמאה
1 כוס סוכר
200 גר’ שוקולד מריר
5 ביצים
6 כפות קמח תפוחי אדמה
1 כפית אבקת אפיה
לציפוי:
250 מל’ שמנת מתוקה
250 גר שוקולד מריר
אופן הכנה
ממיסים את השוקולד החמאה והסוכר במיקרוגל או בסיר על אש קטנה.
כשהתערובת אחידה מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך ערבוב.
מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה תוך ערבוב עד קבלת תערובת אחידה ללא גושים.
יוצקים התערובת לתבנית קוטר 24.
אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות במשך 50 דק’.
לאחר שהעוגה מתקררת מכינים את הציפוי :
מרתיחים את השמנת
ממיסים חלקית את השוקולד במיקרו ומערבבים את שניהם.
מורחים באופן אחיד על העוגה.