סלמון בציפוי שקדים ועשבי תיבול רושדי דכואר של מסעדת אדלינה
מצרכים:
סלמון נורווגי טרי, חתוך לקוביות – של 100 גרם כל אחת
לציפוי – לכמות של 4 מנות (2 קוביות במנה)
· 1/2 חבילת פטרוזיליה
· עלים מענף רוזמרין
· עלים מענף טימין
· 80 גרם שקדים קלופים, פרוסים
· 2 כפות פנקו
· 1/2 פלפל ירוק חריף
· כף ג'ינג'ר טרי קצוץ
· 1/2 כפית כוסברה יבשה טחונה
לרוטב:
· מיץ לימון סחוט מ-2 לימונים
· 1/2 כוס יין לבש יבש
· 1 עגבנייה קלופה קצוצה דק
· 2 שיני שום קצוצות
· 80 גרם חמאה
· (מומלץ להעשרת הטעם: 1/2 כוס ציר דגים)
אופן ההכנה
הכנת הציפוי:
מעבדים את כל עשבי התיבול (פטרוזיליה, רוזמרין, טימין) ואת הפלפל הירוק במעבד מזון, עד שהם טחונים דק
מוסיפים שקדים, פנקו, ג'ינג'ר וכוסברה ומעבדים סיבוב נוסף עד למרקם פירורי של התערובת
שמים בכלי ע"מ לאוורר ולייבש את התערובת
מצפים את הסלמון מכל הכיוונים
מסדרים על תבנית עם נייר אפייה
מפזרים מלח גס
מכניסים לתנור על חום של 200 מעלות, בין 8-10 דק'
הכנת הרוטב:
מאדים את השום במחבת עם מחצית מכמות החמאה
מוסיפים מיץ לימון ויין לבן (ואם יש – ציר דגים)
מצמצמים על אש קטנה, עד שנשארת כמחצית מהכמות ההתחלתית
מוסיפים מלח, פלפל לפי הטעם, את העגבניה הקצוצה ואת יתר החמאה להסמכה
מביאים לרתיחה ומקשטים בעשבי תיבול
מוציאים את הסלמון מהתנור, מסדרים 2 קוביות בצלחת, ומפזרים את הרוטב על הצלחת, ליד הסלמון, שלא יפגע בפריכות הציפוי.
בתאבון!