מג’דרה גלילית – גליל EAT
באזורים רבים בישראל יש למנה זו השפעה מרוקאית חזקה והיא עשויה מעדשים ואורז. בגליל מיגדרה מיוצרת בסגנון לבנוני, תמיד מעדשים וחיטה בולגריה.
רכיבים:
1 כוס עדשים חומות או ירוקות – עדשים שחורות לא קטנות
2 בצל קצוץ
שמן לטיגון
כוס בורגול
כף כמון
2 כפית מלח
כפית בהרט.
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצלים בשמן עד שהם שחומים מאוד, כמעט שחורים, בערך 1/2 שעה. הם צריכים להיות מעבר לנקודת הקרמליזציה וכמעט שרופים. זה חשוב מאוד, מכיוון שהם נותנים טעם עשיר מאוד. מוסיפים את העדשים ו -4 כוסות מים חמים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. לא להוסיף מלח עד שהעדשים מתחילות להתרכך, בערך 20 דקות. מוסיפים עדשים מלח, כמון וברט בדיוק כשהם מתחילים להתרכך.
כאשר העדשים רכות, לאחר קרוב לשעה / שעה, הוסף את הבורגול. מערבבים בעדינות מאוד את הבורגול והעדשים יחד וממשיכים לבשל על אש נמוכה 5 דקות תוך שימת לב לכמות הנוזל, שכן הבורגול יספוג את כל נוזלי העדשים. יש לתקן טעם עם מלח ועוד תבלינים במידת הצורך.
המתן 5 דקות לפני ההגשה, שכן הבורגול ימשיך לספוג עוד נוזלים.