- איזורים בגליל המערבי
חלה מתוקה, חגית שטרן – בריוש
מצרכים:
1 קילו קמח
50 גרם שמרים טריים
150 גרם סוכר
600 גרם מים
3 ביצים
2 כפות מלח
120 מיל שמן
אופן ההכנה:
1. לעבד את המצרכים לבצק חלק ורך, להתפיח במקום חמים עד שהבצק מכפיל את הנפח.
2. לחלק את הבצק ל 12 חלקים, לעגל מעט כל חלק. לרדד כל עיגול לאורך לגלגל וליצור עלה מאורך. (מי שלא בא לו לעבוד קשה פשוט ליצור גליל מאורך)
3. ליצור צמה, שלושת הרצועות לתפוס בקצה ולהעביר כל פעם רצועה לאמצע.
4. להתפיח כ 15 – 20 דקות, בינתיים להדליק את התנור, להבריש את החלות בביצה לפזר שומשום לאפות ב 180 מעלות כ 20 דקות או עד שהחלות זהובות ויפות.
**אפשר להוסיף למרכיבים 150 גרם צימוקים