- איזורים בגליל המערבי
גסאן סאלח הוא דבוראי מומחה חוקר את עולם הדבורים ואף כתב את הספר "ממלכת הדבורים" .
מתוך אהבה זו, פתח גסאן את מרכז המבקרים "עסל אלנור" שבפקיעין העתיקה.
מרכז המבקרים עסל אלנור עוסק בחקר ממלכת הדבורים וניתן ללמוד בו על חיי הדבורים, על הייחודיות שלהן ועל התועלת שלהן לטבע, לסביבה ולבני האדם.
המרכז מציע מגוון פעילויות מעשירות וחווייתיות המתאימות לקבוצות, למשפחות וליחידים בכל הגילאים.
המקום כולל גם חנות מגוון מוצרי דבש המיוצרים במקום.
בכפר שבילים מרוצפים, בתי אבן היסטוריים, צמחים ופרחים בערמות רבות.
פקיעין נמצאת בגובה של 600 מ' מעל פני הים ויש בה נוף מקסים והיסטוריה מרתקת הכוללת אוכלוסייה יהודית, מוסלמית, קתולית ודרוזית.
כדי לקבל תמונה שלמה יותר על מה שיש לכפר להציע, שבו בצל אחד העצים, וקחו לעצמכם 5 דק' לראות את הסרטון הנהדר הזה.
במתחם הייצור החדש של המבשלה באזור התעשיה תפן, נפתח "סלון מלכה". בסלון אפשר לשבת עם חברים, לשתות בירה טרייה ולהתפנק ממטעמי המטבח שנמצא, כמו בבית, ממש ליד הסלון.
המקום פתוח גם לקבוצות וסיורים בתיאום מראש.
סלון מלכה פתוח בימי חמישי מהשעה 18:00 עד חצות הלילה.
אז אם אתם תושבי הסביבה או אם באתם לעשות לילה בצפון – אתם מוזמנים!
את ההר הגבוה ביותר בגליל, מקיף שביל המשמש לו נזר. שפע של צמחייה ים תיכונית מלווה את השביל ותצפיות נהדרות נפתחות אל הנוף שמתחת. הטיול הופך למיוחד בהרבה אם מגיעים להר מירון ביום טוב (ויש לא מעט כאלה), כשראשו מעל העננים.
אורך המסלול: כ-1.5 ק"מ
דרגת קושי: קל
תיאור המסלול: מסלול מעגלי המתאים לכל המשפחה. המסלול מקיף את פסגת הר מירון שהיא הגבוהה שבפסגות הארץ, למעט החרמון. השביל מאפשר צפייה בנוף לכל עבר. לאורך השביל ישנן מרפסות שבהן נוח ליהנות מהתצפית הרחבה אל הרי הגליל.
בוזה ("גלידה" בערבית), היא שיתוף פעולה ערבי- יהודי בין אדם מקיבוץ סאסא לעלאא מתרשיחא. שורשיה של בוזה נטועים עמוק בגליל – באהבה לחומרי הגלם, לטעמים, ולריחות. זהו הבסיס לגלידה הייחודית, אשר נעשית יום יום בעבודת יד מוקפדת ומחומרי הגלם הטריים והטובים ביותר.