- איזורים בגליל המערבי
נכון לעכשיו, בהתאם לנסיבות – אין סיורים בגלידת בוזה. עמכם הסליחה.
בוזה – פשוט גלידה
גלידריית בוזה היא קודם כל חלום.
אדם זיו מקיבוץ סאסא, יצא לטייל בעולם בעקבות חלומו ללמוד להכין גלידה. הוא עבד בגלידריות שונות בעולם והתמקצע בתחום. את תקופת הסטאז' הארוכה ביותר עשה באיטליה, בגלידרייה קטנה באחד הכפרים ליד פירנצה.
כשחזר לארץ כבר היה לו רעיון: להקים באחד מכפרי הגליל גלידרייה שתייצר גלידות מחומרים איכותיים וטבעיים עם גוון גלילי. בחיפושיו אחר מקום, פגש אדם את עלאא סוויטאת, בעליה של מסעדת "אלומה" בתרשיחא ובן רגע הפכה השותפות ביניהם לטבעית. כך נולדה גלידת בוזה ("גלידה" בערבית), שיתוף פעולה ערבי- יהודי בין אדם מקיבוץ סאסא לעלאא. שורשיה של גלידריית בוזה נטועים עמוק בגליל להמשך קריאה
נכון לעכשיו, בהתאם לנסיבות – אין סיורים בגלידת בוזה. עמכם הסליחה.
בוזה – פשוט גלידה
גלידריית בוזה היא קודם כל חלום.
אדם זיו מקיבוץ סאסא, יצא לטייל בעולם בעקבות חלומו ללמוד להכין גלידה. הוא עבד בגלידריות שונות בעולם והתמקצע בתחום. את תקופת הסטאז' הארוכה ביותר עשה באיטליה, בגלידרייה קטנה באחד הכפרים ליד פירנצה.
כשחזר לארץ כבר היה לו רעיון: להקים באחד מכפרי הגליל גלידרייה שתייצר גלידות מחומרים איכותיים וטבעיים עם גוון גלילי. בחיפושיו אחר מקום, פגש אדם את עלאא סוויטאת, בעליה של מסעדת "אלומה" בתרשיחא ובן רגע הפכה השותפות ביניהם לטבעית. כך נולדה גלידת בוזה ("גלידה" בערבית), שיתוף פעולה ערבי- יהודי בין אדם מקיבוץ סאסא לעלאא. שורשיה של גלידריית בוזה נטועים עמוק בגליל – באהבה לחומרי הגלם, לטעמים, ולריחות. זהו הבסיס לגלידה הייחודית, אשר נעשית יום יום בעבודת יד מוקפדת ומחומרי הגלם הטריים והטובים ביותר.
גלידה היא לא דבר אחד. כמו צבעים, כמו שירים, כמו אנשים – יש ב"בוזה" שוני בין הגלידות: למשל, "שוקולד עשיר" – יציבה ורצינית, ותיקה ומכובדת, ו"ערק אשכוליות" – צעירה, מרעננת ומפתיעה, או "מסקרפונה ותאנים", שאי אפשר ממש לדעת אם היא מכאן או ממקום אחר לגמרי, ו"וניל" – גלידה נוסטלגית שמזכירה לנו את הילדות. ויש עוד הרבה.
במרכז המבקרים בוזה שבקיבוץ סאסא תוכלו להשתתף בסדנת גלידה ולקיים אירועים.