המתכון באדיבות יערית – האמנות שבטעם
מצרכים:
270 גרם שקדים טחונים
210 גרם קמח תפוחי אדמה
240 גרם חמאה
קורט מלח
120 גרם סוכר
ביצה
למילוי
ריבה (לעוגיות כפולים ריבה)
ריבת חלב וקוקוס טחון (לאלפחורס)
אופן ההכנה:
נעבד במעבד מזון (או במיקסר עם וו גיטרה) את חומרי הבצק ללא ביצה, לתערובת פירורית. נוסיף את הביצה ונעבד לבצק אחיד.
חשוב!! נקרר כשעה עטוף בניילון נצמד.
נרדד את הבצק בעזרת קימוח של קמח תפוחי אדמה ונקרוץ עיגולים.
לעוגיות כפולים ריבה-נקרוץ גם חלק פנימי בחצי מכמות העיגולים.
נאפה בתנור שחומם מראש על 160 מעלות, כ15-20 דקות, עד שיזהיב קלות.
נחבר בין העוגיות עם ריבת חלב ונגלגל בקוקוס מסביב- לאלפחורס.
או נמרח ריבה על עוגייה שלמה ונפזר אבקת סוכר על עוגייה חלולה ונצמיד ביניהן.
או נעשה גם וגם ????