מתכון לטארט אגוזים – באדיבות תושה בייקרי
מתכון לכ-15 טארטלטים אישיים. כל המידות במתכון מצויינות בגרמים
הכנת הבצק הפריך
200 חמאה
300 קמח
75 אבקת סוכר
50 שמנת מתוקה 32%
סה”כ: 625
- בקערת מיקסר בעזרת וו גיטרה לשים את כל החומרים מלבד השמנת המתוקה עד בצק פירורי
- מוסיפים את השמנת ומעבדים עד בצק אחיד לגמרי
- עוטפים בניילון נצמד ומקררים לנוחות עבודה
- מרדדים לעובי 3.5 מ”מ
- מסדרים את קלתית הטארט היטב בטבעת האפיה
- מקפיאים היטב
- מחממים תנור ל-170 מעלות
- אופים כ-12 דקות עד הזהבה
הכנת הקרמל הנוזלי
120 סירופ גלוקוזה
156 סוכר לבן
3 מלח
מעט מים
40 חמאה
300 שמנת מתוקה 32%
סה”כ- 620
מחממים בסיר שמנת מתוקה על חום נמוך
במקביל בסיר נוסף (גבוהה) מחממים גלוקוזה סוכר מלח ומעט מים
מבשלים עד קרמל כהה
כאשר מגיעים לצבע הרצוי עוצרים את הבישול בבת אחת בעזרת חמאה
מערבבים היטב
מוסיפים בהדרגה את השמנת החמה
מערבבים היטב
מבשלים על חום נמוך 10 דקות בדיוק
טוחנים בעזרת בלנדר מוט
תערובת אגוזים
60 שקד טבעי
30 צנוברים
30 קשיו
40 לוז
30 פקאן
30 גרעיני דלעת
30 גרעיני חמניה
20 פשתן
סה”כ- 270
- קולים אגוזים בתבנית בתנור עד צבע חום בהיר
- ממלאים בתוך הטארט
- מוזגים קרמל לכיסוי
- מקשטים בפופקורן מקורמל
פופקורן מקורמל-
שקית פופקורן למיקרוגל
200 סוכר לבן
150 חמאה
*מכינים קרמל מהסוכר, מוסיפים חמאה, מצפים את הפופקורן
מניחים על כל טארט בנפרד
בתאבון!