מתכון לברברה – תבשיל חיטה מתוק – באדיבות גליל EAT
תבשיל מסורתי לחג המולד – באדיבות המבשלת רודיינה מבית גליל EAT
מרכיבים:
1 ק”ג חיטה
½ כף אניס טחון
¼ כף קנמון טחון
קערת תמרים, בלי גלעין, חתוכים לקוביות של 5 ס”מ
קערת פירות יבשים חתוכים לקוביות של 5 ס”מ
קערת אגוזי מלך
קערת בוטנים או אגוז אחר גרוס
קערת ממתקים מצופים (עדשים משוקולד) או כל ממתק אחרים שתרצו
קערת פיסטוקים
קערת שערות או חתיכות של חלבה
אופן הכנה:
שוטפים את החיטה ומכניסים לסיר גדול. ממלאים את הסיר עם 2 ליטר מים. מוסיפים את האניס והקינמון ומערבבים היטב.
מכסים את הסיר, מניחים על כיריים ומבאים לרתיחה. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כשלוש שעות, עד שהחיטה רכה מאד אבל לא מפורקת והמרקם דומה לדייסה. תוך כדי הבישול רצוי לבדוק מידי פעם אם צריך להוסיף מים וכדאי גם לערבב את החיטה לעתים קרובות, כדי שהיא לא תישרף.
מורידים מהאש ונותנים לתבשיל לפחות 30 דקות להתקרר. יש להגיש בטמפרטורת החדר, או כשזה לא חם מידי.
מעבירים 3 כפות חיטה לקערה נקיה ומקשטים עם כל תוספת שמתאים לכם.
חג שמח ובתאבון!