קדרת שוק טלה – מתכון של אמיר אופנהיימר ממסעדת שף אדלינה
מרכיבים:
1 ק”ג שוק טלה חתוך לקוביות של 3 ס”מ
4 ראשי בצל קצוצים
5 שיני שום כתושים
8 עגבניות מקולפות חתוכות לקוביות
700 מ”ל ציר טלה/בקר (רצוי מאוד) או מים
50 ג”ר חמוציות
50 ג”ר צימוקים לבנים
תבלינים: כף ג’ינג’ר טרי קצוץ, 4 תרמילי הל, כפית קוזברה יבשה טחונה, 1 צ’ילי, כף משחת קארי אדום וכף מלח (או לפי הטעם).
אופן ההכנה:
סוגרים את קוביות הבשר על אש גבוהה עם מעט שמן צימחי, מוציאים את השר מהסיר ובאותו סיר מאדים קלות את הבצל הקצוץ, מוסיפים את השום הכתוש, ג’ינג’ר, משחת קארי אדום ומערבבים היטב עד לפירוק הג’ינג’ר בבצל.
מוסיפים את העגבניות החתוכות לבצל ומערבבים היטב, מוסיפים את ציר הטלה/בקר או המים, חמוציות, צימוקים ואת התבלינים (למעט המלח) מביאים לרתיחה ומוסיפים את קוביות הבשר ואת המלח, מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה מאוד עד לקבלת בשר נימוח.
• ניתן להוסיף גרגירי חומוס מבושלים בסוף הבישול.