המתכון באדיבות גלילEAT סדנאות בישול וליקוט
מתכון הזה נפוץ מאד בכל האוכלוסיות הערביות בגליל והוא מסמל את האוכל המזין של האיכרים שהיו מכינים אותו כדי לקחת לשדות. המתכון הספציפי הזה שייך לפנינה, מארחת דרוזית (וזה שמה האמיתי!) מכפר מג’אר.
מצרכים
1 בצל גדול חתוך קוביות קטנות
2 קישואים חתוכים לקוביות קטנות
גמבה (לא חובה) חתוך קוביות קטנות
1 או 2 פלפל חריף ירוק שלם
1/2 כוס שמן זית
5 עגבניות מגורדות בפומפייה (לא מומלץ להשתמש בעגבניות מרוסקות מהקופסא)
1 כף רסק עגבניות אורגנית או תוצרת בית.
1/2 כוס מים
2 חצילים חתוכים לקוביות גדולת
150 גר גרגרי חומוס מבושלים (אפשר קפוא או מהקופסא אם אין זמן)
תבלינים: כף בהרט, כפית כמון, מלח + פלפל לטעם.
שמן לטיגון
אופן ההכנה
מטגנים את החצילים בשמן צמחי (לא זית) עמוק עד שהם זהובים ורכים. מוציאים מהשמן ומניחים על נייר סופג.
מטגנים את הבצל בשמן זית עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הקישואים וירקות אחרים ומטגנים 15 דקות עד לריכוך. מוסיפים את העגבניות המגורדות, רסק העגבניות והמים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים 10 דקות.
מוסיפים את החצילים המטוגנים לתבשיל, יחד עם החומוס ומערבבים בעדינות כדי שהחצילים המטוגנים לא ימעכו. מוסיפים את התבלינים ומתקנים טעם עם מלח ופלפל ומבשלים עוד 5 דקות.
מומלץ לחכות 5 דקות לפני הגשה. לא נהוג לאכול את המנה חם מאד.
בתיאבון