כדורי שוקולד בריא – חגית לידרור
מתכון שוקולד גולמי בסיסי:
1 כוס (בערך) מחתיכות שוקולד גולמיות + 1 \ 3 כוס חמאת קקאו \ שמן קוקוס
ממיסים את השוקולד בשיטת “באן מארי ” (סיר בתוך סיר, שבו יש בסיר התחתון מים עם מים רותחים.) על מנת לשמור על ערך תזונתי גבוה, השתמשו בטמפרטורה של מקסימום 45 מעלות צלזיוס.
הוסיפו 2-6 כפות ממתיק טבעי (אגבה, מייפל, סילאן או שילוב של שניים), לפי הטעם. בוחשים היטב, שכן הממתיק נוטה להתיישב בתחתית הסיר.
העבירו לתבניות, אם רוצים אפשר להוסיף אגוזים / קוקוס / חמוציות / גרידת תפוז וכו, הכניסו לפריזר לחצי שעה ואפשר לאכול. (לשמור במקרר / פריזר)
כדורי שוקולד
2 כוסות שקדים / אגוזי מלך / קשיו / או אגוזי פקאן שהושרו במים לפחות שעה.
טוחנים את החומרים במעבד מזון עם אבקת השוקולד / הקקאו המומסת
להוסיף מייפל / אגבה / סילאן לפי הטעם, חצי כפית וניל וקורט מלח
מגלגלים כדורים ואז מגלגלים אותם בקוקוס / אגוזי מלך קצוצים / או באבקת קקאו
* ניתן להוסיף פריכות אורז או שיבולת שועל לטעם מתון.