סדנאות קפה באוקטובר
רוצים להתנסות בקליית קפה איכותי בהדרכת מאסטר בכל הקשור לקפה? או להתנסות בכתישת קפה כמיטב המסורת הבדואית? הרשמו לאחת הסדנאות (או ליותר). הנאה מובטחת!
חוויה של אירוח בדואי – סדנת קפה וארוחה אותנטית וכשרה באוהל אל-עין שבישוב כמאנה
יום שישי | 18.10 | 10:00-14:00 | כמאנה
מחיר: 180 ש”ח למבוגר, 130 ש”ח לילד, כולל סיור, הרצאה, סדנת קפה בדואי, וארוחה מסורתית כשרה.
מסע קפה מעמיק ומרענן: חוויה ארומטית באישו קפה, אשחר
יום שישי | 18.10, 25.10 | 11:00-13:30 | אשחר
מחיר: 150 ש”ח לאדם, הכולל סדנת קפה מקיפה, טעימות קפה מגוונות, והסברים על עולם הקפה.
תחנה ראשונה: בתי קפה מומלצים בגליל המערבי
הגליל המערבי מציע שפע בתי קפה קטנים ואיכותיים, עם נוף גלילי מרהיב, דברי מאפה תוצרת בית (ויש גם ללא גלוטן!), תפריט עשיר ובחלקם גם יש גלריות לדברי אמנות בעבודת יד.
הכנו עבורכם רשימת בתי קפה מומלצים להנאתכם, לשבת עם חברים, או עם ספר, או סתם לבהות בנוף ולהנות מהרגע.
לרשימה המלאה
תחנה שניה - הקפה הבדואי
הקפה הבדואי הוא לא רק קפה. עומדת מאחוריו תרבות אירוח שלמה, שמייצגת את תרבות האירוח הבדואי הידועה.
אז הנה כמה פרטים מעניינים על טקס הקפה הבדואי, המשמעות שמאחורי האירוח והגשת הקפה (באדיבות ויפקי סלאמנה מ”מדאפה גלילית” ולסיום – איפה תוכלו להנות מהקפה הבדואי ולהתנסות בטקס ההכנה.
- בעבר, לאור נדירות ומחירם היקר של פולי הקפה השיח׳ים והעשירים היו הצרכנים העיקריים. וכשהיה מגיע אורח לשבט הוא היה מתארח בבית השיח׳ והכנת הקפה והגשתו היו חלק מהכנסת האורחים. קולות כתישת פולי הקפה היוו הזמנה לבני השבט להגיע לאוהל השיח׳ ולהתארח. בכך השיח׳ הראה לאורחיו את כוחו ומעמדו וזכה להערכת בני שבטו ואורחיו על נדיבותו. חשוב לזכור כי תנאי המדבר חייבו שיתופי פעולה והארחה טובה כדי לשרוד את המדבר ותנאיו.
- את הפינג׳אן הראשון שתה המארח כדי לבדוק את טיב הקפה. פינג׳אן זה נקרא פינג׳אן אלהיף. הפינג׳אן השני הוגש לאורח הבכיר ביותר ונקרא פינג׳אן אלדּיף. ברגע שהאורח הסתפק בספל אחד היה עליו לשקשק את הספל ובכך הודיע על סיפוקו. בד״כ הוגשו לאורח שלושה ספלי קפה. בקשה לכוס קפה רביעית נחשבה לעבירה על הנימוס!
- כשמבקר אצלך אדם חשוב אתה קם בעצמך למזוג לו קפה ולא העובד שלך. אקט זה בא להראות עד כמה אתה מכבד אותו. על זה אמרו הבדואים: ״אנו עבדים בבית שלנו לאורחינו״ הכוונה שאנו מחוייבים לשרת את אורחינו ולהתנהג אליהם כאדונים רמי מעלה.
- סמליות נוספת יש בטקס כתישת הקפה. המנגינה המוזיקלית שהכותש משמיע מספרת למה כותש הקפה כותש אותה בשעה זו, אם זה כהזמנה לחתונה או הודעה שיש אורחים, מקרה מוות או סכנה.
הכתישה היוותה אמצעי תקשורת חשוב מאוד.
אז איפה תוכלו להנות מקפה בדואי טעים ואירוח בדואי מסורתי וגם להתנסות בטקס הכנת הקפה:
מדאפה גלילית – מתחם אירוח בדואי בכפר כעביה שבגליל התחתון
צ’אט
אוהל אל עין – מתחם אירוח בדואי בכפר כמאנה שבגליל התחתון
צ’אט
תחנה שלישית - אישו קפה, בית קליה וסדנאות
ולסיום, בונוס לאוהבי הקפה האיכותי ולמתעניינים בתחום הקפה. שאלנו את גאנדי קוזקוביץ’, הבעלים של בית הקלייה לקפה Ishu Coffee, ומומחה בכל מה שקשור לקפה 5 שאלות. ואלה התשובות:
1. מה העובדה הכי מפתיעה שגילית על קפה?
לא יודע אם זה מפתיע, אבל אפשר לעשות קפה לא רק מפולי קפה. כבר בתחילת דרכו של הקפה השתמשו בדובדבני קפה להכנת סוג של קומפוט. גם עכשיו מכינים משקה מקליפה מיובשת של דובדבני קפה (שנקראים קסקרה בדרום אמריקה, גשיר בתימן וחשורה באתיופיה), מפרחי קפה שזמן פריחתם רק יום יומיים עושים חליטה ריחנית ועדינה דומה לתה יסמין, העלים הירוקים של פולי הקפה משמשים להכנת משקה באתיופיה, אינדונזיה , סודן , פפואה גינאה חדשה ובשנים האחרונות גם במדינות מערביות בזכות האנטיאוקסידנטים רבים שהוא מכיל.
2. מה המשמעות של קליית קפה ביתית?
אפשר לקלות קפה בבית במחבת או בסיר אך עדיף בכלים המיועדים לכך. את המכשיר היעיל ביותר למטרה זאת המציאו בקוריאה לפני מספר שנים. הוא עשוי חרס, נותן תוצאות טובות וקפה טרי וטעים למשתמש הביתי שמחפש אתגרים.
3. איזה אוכל הולך הכי טוב עם קפה?
קפה מצויין קודם כל כמשקה בפני עצמו ומהנה מאד גם ללא ליווי – כמו יין טוב, תה איכותי וקוניאק מיושן. חלב ותבלינים הם בני לוויה ותיקים של הקפה בכל העולם וכמובן פטיסרי טעים יעצים את החוויה.
4. מה סוג הקפה האהוב עליך?
בשנים אחרונות זן הקפה המוביל בכל מדינות הגידול הוא זן גשה טו גישה שמקורו באתיופיה והתוצאות הטובות ביותר שלו מתקבלות בפנמה, קולומביה ומדינות מרכז אמריקה. בנוסף לזן הזה אני אוהב סוגים של קפה שעברו עיבודים מיוחדים – ללא חמצן, יבוש עם ציפה, תסיסה עם פירות, יישון בחביות.
5. תן לנו טיפ לזיהוי קפה איכותי בבית קפה
קפה טוב בבית קפה תלוי במספר גורמים – הקפה עצמו (זן, תערובת) סוג קליית קפה (בינונית, בהירה או כהה) וכמובן תאריך קליה ( הכי טוב עד חודשיים מקסימום מזמן הקליה). גורם חשוב נוסף זה ציוד מתוחזק מכוייל ונקי. והגורם החשוב ביותר – הוא הגורם האנושי – הבריסטה.
והמלצה שלנו אליכם.
גנאדי עורך בביתו בישוב אשחר סדנאות לאוהבי הקפה – טעימות, סודות, היסטוריה, התנסות בייצור קפה. כל סדנה היא חוויה בפני עצמה. מומלץ בחום!
מתנות לאוהבי הקפה
המתנות המושלמות שאוהבי הקפה האמיתיים והמתעניינים בקליית קפה יאהבו ויעריכו.
לרשימת המתנות