עוגת מוס קשיו – חגית לידרור
בפסח אמא שלי היתה אופה עוגות נהדרות, מיוחדות וכשרות לפסח. עוגת קוקוס, בראוניז, עוגת מוס שוקולד ועוד… למדתי להכין את כולן, ועם השנים התחיל לצבוט לי בלב כמות הביצים בהן משתמשים בשביל רוב מתכוני הפסח.
התחלתי לחפש כיווני אפיה אחרים. ואז התאהבתי…
ממש כך, בעולם קינוחי ה RAW FOOD .
עולם של מתוקים נהדרים ללא אפיה
שגם ביום יום הם כשרים לפסח.
הם גם ללא חלב (יעני גם פרווה) וביצים
ואפילו בריאים (מבוססים על שלל אגוזים ודברים טובים)
אז הנה אחת העוגות האהובות עלי, שמזכירה לי את טעמי פסח המשלבים קוקוס ושוקולד.
עוגת מוס קשיו משובחת ומפנקת
הפעם בטעם שוקולד וקוקוס- שילוב מנצח לטעמי.
והשוס- כשר ממש לפסח,
עם 4 שכבות (לפחות!)
בלי קמח, בלי חלב, בלי ביצים…
אז איך מכינים?
המתכון מתאים לתבנית עגולה 26,או 28 או שתי אינגליש קייק,או כ-20 עוגות אישיות- תלוי בגובה שבא לכם
1.שכבה ראשונה- הקלתית-
להשרות במי ברז 2 כוסות מיקס אגוזים לא קלויים-מלך/ שקדים/ לוז/פקאן בין שעה ללילה.
לסנן ולטחון במעבד מזון עם:
6-8 תמרים רכים מזן בהרי (או כ-4 מג’הול )
כף אבקת קקאו משובחת (אני משתמשת באבקה RAW)
כף שמן קוקוס/ חמאת קקאו מומס בכלי עם מים חמים
כף מייפל
מעט וניל
קורט מלח
– לטחון עד שיהפוך למשחתי, אבל לא מדי (אני אוהבת שנשארות קצת חתיכות)
-לשטח בתבנית כמו תחתית של פאי
2. לשכבה השניה קוקוס-
לטחון בפולסים במעבד מזון-
2 כוסות קוקוס יבש
כף-שתיים אגבה/ מייפל
4 כפות שמן קוקוס
למרקם מעט דביק יותר- להוסיף בננה או רבע כוס חלב קוקוס
-לשטח על הקלתית
3.למוס בשתי שכבות-
להשרות במי ברז כ 4 שעות 4 כוסות קשיו לא קלוי
לסנן .
לשכבת הוניל:
לטחון חצי מהכמות בבלנדר טוב
עם חצי כוס שמן קוקוס מומס
1/2 כוס מייפל
כפית וניל
קורט מלח
כ-3/4 כוס חלב שקדים/אורז/ מים
-לטחון טוב עד שמתקבל מרקם משחתי ממש, אם יש צורך להוסיף עוד נוזל כדי שיטחן יותר טוב- אפשר.
לשפוך על העוגה ולהכניס לפריזר.
4. למוס השוקולד-
אותו דבר כמו הכנת המוס הלבן, רק להוסיף כ-1/2 כוס אבקת קקאו
– לצקת על העוגה.
(אם רוצים כמו עוגת שיש- אפשר לעשות עם קיסם צורות)
לכסות ולהכניס להקפאה לפחות ל4 שעות, רצוי לילה.
(וממש אפשר להכין את העוגה כמה ימים לפני!)
להוציא כשעה לפני ההגשה,
או כמה שעות לפני להעביר למקרר.
לקישוט- לפזר קוקוס,
או להכין שוקולד מומס ולטפטף עם כף
או לחתוך תותים ולסדר למעלה שכבה.
**הכי כיף וחשוב-זאת עוגה מאוד סלחנית והמתכון יזרום איתכם בקלות בשינויים לפי מה שיש לכם או לפי הטעם שלכם(יותר או פחות מתוק, עוד שכבה באמצע, יותר או פחות קקאו וכו)
שיהיה פסח טעים ובריא ומפנק