מהשורש אל הלב – אצל שולה משתולה – “נסקאנן”
מתכון של מאפה כורדי, כזה שעובר מדור לדור.
לא כתבו ספרי בישול ואפייה, אבל ידעו לתבל ביד חמה ובניחוחות של בית.
וזה מה שהפך את המנה הזו לבלתי נישכחת.
מתכון ל”נסקאנן”
מצרכים
1 ק”ג קמח רגיל
1 כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר
3 כפות שמן
1 כף מחוקה מלח
3 כוסות מים מהברז
1 ק”ג קמח רגיל
1 כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר
3 כפות שמן
1 כף מחוקה מלח
3 כוסות מים מהברז
הוראות הכנה
1. מכינים בצק במיקסר
2. מטפיחים
3. מחלקים לכדורים
4. פותחים כל כדור לעלה דק מורחים חמאה או מרגרינה מקפלים את העלה 4 קיפולים מניחים למנוחה.
1. מכינים בצק במיקסר
2. מטפיחים
3. מחלקים לכדורים
4. פותחים כל כדור לעלה דק מורחים חמאה או מרגרינה מקפלים את העלה 4 קיפולים מניחים למנוחה.
5. אחרי שכל הכדורים מוכנים, פותחים לעלה דק ומניחים על סא’ג חשמלי. אפשר גם על מחבת.
מגישים עם ריבה ,דבש, גבינה וכו’….
בתאבון
