- איזורים בגליל המערבי
פתוחים כל השבוע 9-15 ( שבת סגורים- כשר) מטבח מהחווה לשולחן מקומי הבנוי על גבינות וירקות חוות רום. ויש לנו מיגוניות חדשות!!
מצפים לראותכם
שרון, אמיר ונדב
**
מוזמנים להתרגש איתנו מנוף עוצר נשימה, מטעמים גליליים ומרגעים קסומים קרוב לאדמה.
"צוות חוות רום בחר לעבוד בחווה מתוך חיבור עמוק לערכים העומדים בבסיס העשייה החקלאית שלנו. כל אחת ואחד מאיתנו מביאים את עצמם אל המקום וכך הוא מתעצב בהתאם לחיבור בין הנפשות והסביבה. אנחנו בעשייה מתמדת בתחומי קיימות ואקולוגיה, ומבקשים להיטיב עם הטבע ולחיות קרוב לאדמה."
חוות רום הממוקמת במעלה הר כמון משקיפה על רכס המירון, מן הים ו(כמעט) עד לכנרת.
בכל ענפי החקלאות של חוות רום (גידול העיזים, בוסתנאות, גני ירק אורגניים ועוד) צוות להמשך קריאה
פתוחים כל השבוע 9-15 ( שבת סגורים- כשר) מטבח מהחווה לשולחן מקומי הבנוי על גבינות וירקות חוות רום. ויש לנו מיגוניות חדשות!!
מצפים לראותכם
שרון, אמיר ונדב
**
מוזמנים להתרגש איתנו מנוף עוצר נשימה, מטעמים גליליים ומרגעים קסומים קרוב לאדמה.
"צוות חוות רום בחר לעבוד בחווה מתוך חיבור עמוק לערכים העומדים בבסיס העשייה החקלאית שלנו. כל אחת ואחד מאיתנו מביאים את עצמם אל המקום וכך הוא מתעצב בהתאם לחיבור בין הנפשות והסביבה. אנחנו בעשייה מתמדת בתחומי קיימות ואקולוגיה, ומבקשים להיטיב עם הטבע ולחיות קרוב לאדמה."
חוות רום הממוקמת במעלה הר כמון משקיפה על רכס המירון, מן הים ו(כמעט) עד לכנרת.
בכל ענפי החקלאות של חוות רום (גידול העיזים, בוסתנאות, גני ירק אורגניים ועוד) צוות החווה בבחינה מתמדת של דרכים המיטיבות עם הסביבה ומביאות לאיזון נכון בין צרכי הטבע לצרכי האדם. בהתאם לתפיסה זו – העדר המקומי יוצא בכל יום למרעה ממושך על הר כמון וכתוצאה מכך החלב הופך עשיר יותר, והגבינות בריאות ואיכותיות במיוחד.
מאז הקמת החווה פועלת מחלבת בוטיק המייצרת גבינות איכותיות מחלב עיזים מרעה משובח. במחלבה מיוצרות גבינות קשות, חצי קשות, חצי רכות, רכות ומוצרי חלב טריים. מלאכת הגבנות נעשית כמו פעם, בשיטות מסורתיות עבודת יד, והגבינה ארטיזנלית ומשובחת בטעמיה.– ללא חומרי שימור, ללא צבעי מאכל או ציפויי שעווה.
את הגבינות המשובחות שלנו תוכלו למצוא במעדנייה אצלנו בחווה וכמו כן בתפריט עשיר במסעדת שף חדשה "ביסטרו חוות רום" המנוהלת ע"י שרון פרז ואמיר צמח בר.
המסעדה של חוות רום ניצבת על צלע הר כמון ופונה לנוף עוצר נשימה. מסעדה כשרה חלבית, פתוחה בראשון-שישי, ביסטרו צהריים בניצוח השף נדב קורנפלד. תפריט מבוסס דגים, גבינות, נגיעה איטלקית והמון טריות, עם רכיבים הכי טריים שיש מהחקלאות של חוות רום ויישובי משגב. התחושה היא לאכול היישר מהחווה. אבל יחד עם זה בהקפדה מאוד גבוהה על הטריות, על האיכות, על האווירה, בתחושה יוקרתית ולא מתפשרת רגע של חיבור בין האדם לטבע והטבע לצלחת.
תפריט עונתי טרי ורענן- המספק חוויה אמיתית Farm to table
בראשית שנות האלפיים הוקם בחוות רום מפעל מוגן של משרד הבריאות המעסיק בכל יום (עד היום) כמה עשרות מתמודדי נפש. העובדים במפעל השיקום מגדלים, מייבשים ואורזים צמחי תבלין, ושקקי תה מצמחי מרפא, מייחרים סקולנטים וקקטוסים בחממה מפוארת, עובדים בעץ ומכינים מגשי אירוח, קרשי חיתוך וקוביות עץ (בהן הם שותלים את הסקולנטים והקקטוסים). במקום תוכלו לרכוש בתאום גם מגוון מוצרים המיוצרים ע"י המשתקמים.
סדנאות, סיורים, מפגשים משמעותיים הם נקודות מפגש בלתי אמצעיות בינינו, ביניכם לבין האדמה. אפשר לחלוף ולאסוף גבינה משובחת, אפשר להישאר לארוחת צהריים ולמשוך עד שהשמש יורדת בין ההרים, אפשר להישאר ללילה בסופי שבוע במתחם לינה המשותף שלנו ולהתעורר עם ריח האדמה הלחה וציוץ הציפורים.
ניתן לתאם כנסים, אירועים, סדנאות מגוונת וכן סיורים בגן הירק ובבוסתנים, בחממת הסקולנטים ובמפעל השיקומי ולסיים בטעימת גבינות משובחות מול נוף גלילי עוצר נשימה.
מסעדת ביסטרו חוות רום וכן גבינות המחלבה כשרות בהשגחת המועצה האזורית משגב – הרב עוזיאל אליהו.