- איזורים בגליל המערבי
מפגש מרתק והצצה לעולם הכנת הגבינות המזרח תיכוניות. בסדנא נלמד על עקרונות הגיבון ונכין גבינה צ’רקסית טעימה מהחלב המשובח של חוות רום. הגבינה הצ’רקסית קיבלה את שמה כיוון שהמחלבה הראשונה שהכינה אותה בישראל למדה את אופן הכנתה מאשתו של פועל צ’רקסי בקיבוץ. אחרי שנבין איך הופך חלב לגבינה נעטוף את הג’יבנה (הגבינה הטרייה שהכנו זה עתה) בשערות קדאיף ונכין ממנה כנאפה מתוקה וטעימה במיוחד… בתיאבון!
צוות חוות רום בחרו לעבוד בחווה מתוך חיבור עמוק לערכים העומדים בבסיס העשייה החקלאית שלנו. כל אחת ואחד מאיתנו מביאים את עצמם אל המקום וכך הוא מתעצב בהתאם לחיבור בין הנפשות והסביבה. אנחנו בעשייה מתמדת בתחומי קיימות ואקולוגיה, ומבקשים להיטיב עם הטבע ולחיות קרוב לאדמה.