סלט אלטו – מחלבת אלטו
סלט חגיגי המוסיף יופי לשולחן החג, טעים וקל להכנה
לסלט:
6 עלי חסה
תערובת עלי בייבי
פקאן סיני מסוכר
לרוטב:
6 כפות שמן זית
1 כף חרדל דיז’ון גרגירים
1 כף דבש
6 כפות מיץ מתפוז סחוט
2 כפות חומץ הדרים
גרידת קליפת חצי לימון
1 שן שום כתושה
מלח
פלפל
לברוסקטות:
בגט פרוס באלכסון לפרוסות.
קונפיטורת תאנים משובחת
גבינת סנט מור “אלטו”
שמן זית
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל180 מעלות.
2. מערבבים את מרכיבי הרוטב בצנצנת עד לקבלת רוטב אחיד.
3. בוצעים את עלי החסה באופן גס ומערבבים בקערה יחד עם תערובת עלי הבייבי ועם רוטב ויניגרט הדרים.
4. מטפטפים על פרוסות הבגט מעט שמן זית, מעל מורחים שכבה דקה של קונפיטורת תאנים ומניחים עיגול גבינת סנט מור, מעליה מטפטפים שוב מעט שמן זית. מכניסים לתנור עד להזהבה של הברוסקטה (כ-7 דקות).
5. מעבירים את הסלט המתובל לקערת הגשה ומעליו מניחים את הברוסקטות חמות הישר מן התנור מקשטים במעט פקאן סיני ומגישים.