- איזורים בגליל המערבי
אסף לביא היה בעליהם של שני פאבים בתל אביב, והחליט לעזוב את העיר הגדולה לטובת הישוב האקולוגי כליל, שם הוא החל לחקור ולהתנסות בבישול הבירה.
בשנת 2006 החל את דרכו עם מבשלת בירה מלכה, מתוך אהבה לטבע ורצון לקדם את תרבות הבירה בארץ.
הבירות הראשונות שבישל אסף עברו סדרת טעימות אצל אנשי מקצוע מתחום הקולינריה. לאחר שגובשו המתכונים, העמיס אסף ארגזים של מלכה אדמונית, מלכה בהירה ומלכה כהה על הטנדר ועשה את דרכו לחלוקה בתל אביב.
בשנת 2008 התמקמה המבשלה בקיבוץ יחיעם, למרגלות המבצר, בתוך נוף גלילי מול הים. ומאוחר יותר עברה לאזור התעשיה תפן. מאז ועד היום מתמחה המבשלה בייצור בירות מסוג אייל בשיטה המסורתית ובכמויות קטנות. תהליך הייצור להמשך קריאה
אסף לביא היה בעליהם של שני פאבים בתל אביב, והחליט לעזוב את העיר הגדולה לטובת הישוב האקולוגי כליל, שם הוא החל לחקור ולהתנסות בבישול הבירה.
בשנת 2006 החל את דרכו עם מבשלת בירה מלכה, מתוך אהבה לטבע ורצון לקדם את תרבות הבירה בארץ.
הבירות הראשונות שבישל אסף עברו סדרת טעימות אצל אנשי מקצוע מתחום הקולינריה. לאחר שגובשו המתכונים, העמיס אסף ארגזים של מלכה אדמונית, מלכה בהירה ומלכה כהה על הטנדר ועשה את דרכו לחלוקה בתל אביב.
בשנת 2008 התמקמה המבשלה בקיבוץ יחיעם, למרגלות המבצר, בתוך נוף גלילי מול הים. ומאוחר יותר עברה לאזור התעשיה תפן. מאז ועד היום מתמחה המבשלה בייצור בירות מסוג אייל בשיטה המסורתית ובכמויות קטנות. תהליך הייצור מתחיל בשימוש בחומרי הגלם האיכותיים ביותר וממשיך בבקרת איכות קפדנית, ואי התפשרות על רמת הבירה הסופית.
סלון מלכה – נפתח במתחם הייצור החדש של המבשלה שעברה מקיבוץ יחיעם לאזור התעשיה תפן. פאב מסעדה מעוצב כסלון ביתי, פתוח בימי חמישי מ 18:00-24:00. בימי רביעי נערכות במקום הופעות מוסיקה חיות.
ניתן לערוך סיור מודרך במבשלה בתיאום מראש.