- איזורים בגליל המערבי
**מזקקת יוליוס סגורה למבקרים עקב המצב הבטחוני
מזקקת יוליוס, זוכת פרס מצוינות בתחום ייצור היין, הבירה והאלכוהול בטקס פרסי המטבח הישראלי – דצמ' 2021, הוקמה על ידי יובל (ג'וב) הר גיל. ג'וב, איש תקשורת ומבקר מסעדות אלכוהול בעברו, שהחליט להפוך מאיש תאוריה לאיש מעשה ולייצר אלכוהול בעצמו.
מזקקת יוליוס הוקמה בשנת 2008 כשלנגד עיננו חלום אחד: לזקק את האלכוהול האיכותי ביותר, בעבודת יד, מחומרי גלם מקומיים בלבד, אך המרדף אחר איכות ומקומיות הן רק חלק מהסיפור. להשקפתנו, זיקוק הוא בראש ובראשונה צורת אמנות. דרך נשגבת להפוך חומר לרוח ורוח לנוזל. רבים מתייחסים לייצור אלכוהול כאל פעולה כימית. כאל מעשה תעשייתי. אך אנחנו חושבים שרקיחת משקאות אלכוהוליים שייכת לעולם האלכימי. להמשך קריאה
**מזקקת יוליוס סגורה למבקרים עקב המצב הבטחוני
מזקקת יוליוס, זוכת פרס מצוינות בתחום ייצור היין, הבירה והאלכוהול בטקס פרסי המטבח הישראלי – דצמ' 2021, הוקמה על ידי יובל (ג'וב) הר גיל. ג'וב, איש תקשורת ומבקר מסעדות אלכוהול בעברו, שהחליט להפוך מאיש תאוריה לאיש מעשה ולייצר אלכוהול בעצמו.
מזקקת יוליוס הוקמה בשנת 2008 כשלנגד עיננו חלום אחד: לזקק את האלכוהול האיכותי ביותר, בעבודת יד, מחומרי גלם מקומיים בלבד, אך המרדף אחר איכות ומקומיות הן רק חלק מהסיפור. להשקפתנו, זיקוק הוא בראש ובראשונה צורת אמנות. דרך נשגבת להפוך חומר לרוח ורוח לנוזל. רבים מתייחסים לייצור אלכוהול כאל פעולה כימית. כאל מעשה תעשייתי. אך אנחנו חושבים שרקיחת משקאות אלכוהוליים שייכת לעולם האלכימי. האלכימאים הסינים והערבים הקדומים חלמו על "אבן החכמים" ("elixir") – חומר על שיוכל להמיר כל מתכת לזהב. אבן החכמים שלנו היא דוד הזיקוק. והאלכוהול? האלכוהול הוא זהב טהור.
בתהליך ארוך, שאת רובו ניתן לתאר כהליכה על שפת מצוק בעת שכרות, הצליח פרויקט יוליוס לקרום עור וגידים תוך שהוא מתווה דרך חדשה בקטגוריה אלכוהולית שמעולם לא פעלה כאן. היינו הראשונים לזקק בישראל תזקיקי פירות מקומיים (הידועים בעולם כ"שנאפס" או "או דה וי") וכמובן ממגוון זני ענבים. כמו כן היינו החלוצים בזיקוק דבש, ג'ין, וברקיחת דז'סטיף מריר על בסיס צמחים ("ביטרס").
הגישה שמנחה את יובל הרגיל ("ג'וב") – המייסד והמזקק הראשי – לאורך כל הדרך היא לייצר רק אלכוהול שאותו הוא אוהב לשתות בעצמו. אלכוהול נקי, ללא תוספים וללא קיצורי דרך, אשר מופק תוך השתלבות הרמונית עם הסביבה.
המזקקה, אבן החכמים, אשר נבנתה ע"י חרשי נחושת מומחים בגרמניה, מופעלת באנרגיה סולארית ומערכת הקירור והעיבוי שלה יעילה פי ארבע ממערכות זיקוק מסורתיות מהדור הישן. מעל לכל, עמוד הזיקוק הייחודי שלה, אשר רשום כפטנט, מאפשר ללכוד ולרכז באופן מיטבי את הארומות הטבעיות של הפרי. באמצעות מחזורי זיקוק קטנים במיוחד, אנו ממצים משיכר הפרי אך ורק את "לב הזיקוק" הטהור ביותר.
זו הסיבה שאנו לא צריכים להוסיף לאלכוהול שלנו דבר. אנו רוצים לתת לחומר הגלם, ורק לו לדבר. או יותר נכון לשיר. כי זיקוק מוצלח הוא כמו שירה טובה – יצירה מזוקקת אשר מצליחה ללכוד רגע, הלך רוח חמקמק, שאם לא משכילים ללכדו בזמן, הוא אובד לעד.