דילוג לתוכן הראשי

סיורים וטיולים

טיול טבע, קולינריה והיסטוריה במטה אשר

יום טיול במטה אשר

משך המסלולחצי יום
דרגת קושיקל

סיורים וטיולים

תמונה 1 מתוך 2

מטה אשר הוא אחד האיזורים היפים בצפון הארץ. בתנ"ך היה זה מקום מושבו של שבט אשר והאזור כולו עשיר בהיסטוריה עתיקה יותר ופחות. בנוסף ניתן למצוא באזור קולינריה גלילית ועולמית משובחת ואת אחת מרצועות החוף הכי מיוחדות בארץ.

תחנות במסלול

  1. מטה אשר הוא אחד האיזורים היפים בצפון הארץ. בתנ"ך היה זה מקום מושבו של שבט אשר והאזור כולו עשיר בהיסטוריה עתיקה יותר ופחות. בנוסף ניתן למצוא באזור קולינריה גלילית ועולמית משובחת ואת אחת מרצועות החוף הכי מיוחדות בארץ

  2. 1

    עין חרדלית

    עין חרדלית
    עין חרדלית הוא אחד המעיינות שמזינים את נחל כזיב. חלק גדול ממי המעיין נשאב כדי לספק מי שתייה לתושבי האזור, אך חלק מהם מוחזרים לערוץ הנחל, וכך נשמרת סביבת החיים הטבעית שלו.
    חניון עין חרדלית (סמוך למושב עבדון)למידע נוסף
  3. 7.8 ק"מ

    2

    מסעדת אדלינה

    מסעדת אדלינה
    מסעדת אדלינה קמה לפני יותר מ 19 שנה בקיבוץ כברי. עם מרפסת גדולה מול מטעי בננות הצפים במרחב וים כחול באופק, מסעדת אדלינה היא מסעדת שף עם מטבח ים-תיכוני והשפעות ספרדיות. המסעדה יושבת במבנה אבן ששימש כבית התרבות של הקיבוץ וצופה אל נופי הגליל המערבי. אדלינה גולדפלד, חברת הקיבוץ אשר נהגה לערוך בו סדנאות בישול, הכירה בעקבות הסדנאות את המסעדן אילן אופנהיימר. יחד הבינו כי קיים חוסר במבחר מסעדות בגליל המערבי, ובעיקר – במסעדות שף. בהחלטה משותפת עם הקיבוץ ובזכות האהבה הגדולה שלהם לאוכל ואירוח, השניים החליטו להקים את מסעדת אדלינה.
    קיבוץ כברילמידע נוסף
  4. 13 ק"מ

    3

    ראש הנקרה

    אתר ראש הנקרה

    המשיכו לקיבוץ ראש הנקרה וסיימו את היום בקינוח מפנק בתושה בייקרי.

    ראש הנקרהלמידע נוסף
  5. 3.6 ק"מ

    4

    תושה בייקרי

    תושה בייקרי
    קונדיטוריה ובית קפה באכזיב מול הים. שחף אברהם ותומר סויסה הם חברים מהצפון שעבדו יחד מספר שנים. לאחר הרבה שנים של ניסיון במסעדות מובילות בארץ, החליטו השניים להגשים את חלומם המשותף ופתחו את תושה בייקרי מקור השם הוא הלחמה של שמותיהם – תומר ושחף.