- איזורים בגליל המערבי
בתקופת המלחמה ועד להודעה חדשה – חלק מהמקומות סגורים.
נעלה בכביש 70 צפונה. קצת אחרי הכפר א-שייח” דנון נפנה שמאלה לחניון אנדרטת שיירת יחיעם. באתר ניתן לשמוע את הסיפור ולהתרשם מהאנדרטה המיוחדת.
מדרום לצומת כברי, בלב חורשה ירוקה ומוצלת, נמצא חניון שהוא שילוב של פסטורליה נעימה עם היסטוריה ארצישראלית כואבת. בחניון ניצבים שורה של משוריינים מקוריים שמהווים אנדרטה מרשימה לזכרם של חללי שיירת יחיעם שנפלו במלחמת השחרור כשניסו לפרוץ את המצור על יחיעם והגליל המערבי. במקום שביל מונגש, שולחנות לפיקניק וחניה.
לאחר הביקור בחניון שיירת יחיעם נחזור אל כביש 70 וניסע לכוון צפון לעין חרדלית
עין חרדלית הוא אחד המעיינות שמזינים את נחל כזיב. חלק גדול ממי המעיין נשאב כדי לספק מי שתייה לתושבי האזור, אך חלק מהם מוחזרים לערוץ הנחל, וכך נשמרת סביבת החיים הטבעית שלו. האזור בו זורמים המים הצלולים הפך לגן עדן של ממש עבור מטיילים. יש בו עצי דולב ענקיים שמעניקים צל רחב, עצי תאנה שמניבים פרי, מצוקים מרשימים שנישאים ממעל, וכמה בריכות שכשוך נפלאות ושלוות. הבריכה המומלצת והעמוקה ביותר נמצאת בנקודה בה פורצים המים מתוך הצינור שמשיב אותם אל הטבע, וכדאי להרחיק ולהגיע עד אליה.
בוויז: שמורת עין חרדלית/חניון עין חרדלית
רעבים אחרי הביקור בטבע והשכשוך במים הצלולים של עין חרדלית? סעו למסעדת אדלינה שנמצאת בקיבוץ כברי
במבנה שהיה “בית התרבות” הראשון של קיבוץ כברי, נמצאת מסעדת אדלינה, עם עיצוב כפרי-אירופאי חם ונעים ופטיו-מרפסת גדול מול ים מטעי בננות שנראים צפים במרחב. השף רושדי דקוואר והצוות המיומן שלו, מגישים תפריט מוצלח המשלב בין הטעמים והחומרים של הגליל לבין המטבח הספרדי-קטלוני.
אחרי שחיזקנו את עצמנו נמשיך את הטיול לאתר ראש הנקרה
ראש הנקרה הוא אחד האתרים היפים והמיוחדים של האיזור. אל האתר מגיעים דרך רכבל (הקצר בעולם!) ושם מתגלה תופעת טבע ייחודית. לאורך אלפי שנים הים כירסם את המסלעה של סולם צור שנפגשת בדיוק בנקודה הזאת עם הים – כך נוצרו הנקרות שאת יופין צריך לראות כדי להבין את עוצמתם. באתר נמצים גם פסי הרכבת והמנהרה של הרכבת הבריטית שפעלה בין השנים 1943-1948, אשר הופצצו בליל הגשרים על ידי חטיבת כרמלי.
אי אפשר לסיים יום קסום כל כך בלי לשתות קפה ולטעום מהמאפים הנהדרים של תושה בייקרי, בית קפה-מאפיה שנמצא מול חוף אכזיב ממש קרוב. קחו בחשבון שהם סוגרים ב 17:00
שחף אברהם ותומר סויסה הם חברים מהצפון שעבדו יחד. לאחר הרבה שנים של הבנה וניסיון, החליטו השניים להגשים את חלומם המשותף ופתחו את תושה. תומר, שלמד אצל הנס וגלית ברטלה, אצל סטלה וגם עשה סטאז’ בצרפת, יוצר עוגות ומאפים שהם יפים לא פחות מאשר טעימים. המקום מעוצב באקלקטיות נעימה, כולל בר המורכב מאופניים שהשניים פירקו ובנו מחדש. ונמצא מול חוף אכזיב.