טיולים בעקבות עצים - מורי הדרך ממליצים
אין כמו חג האילנות לצאת אל הטבע בעקבות עצים עתיקים יותר ופחות, ולתת להם את הכבוד המגיע להם. כי אחרי הכל, לא סתם התורה מלמדת אותנו “כי האדם עץ השדה”.
נתחיל עם שתי כתבות של מורה הדרך אמנון גופר. ההמלצות של אמנון, הן לא רק לאן ללכת ואיך מגיעים. הן עולם שלם של היסטוריה, סיפורים מהמקורות, מתולדות ארץ ישראל וידיעת הארץ, של שפה ציורית. וכשאמנון מספר סיפור מאד כדאי להקשיב לו…
הכתבה “האדם עץ השדה” מספרת על שני עצים מיוחדים ועתיקים שתוכלו לטייל אליהם. לצערנו, עץ החרוב הגדול כבר לא אתנו והצטרף לאבותיו. לכתבה המלאה היכנסו
בכתבה השניה תמצאו 3 הצעות למסלולים מראש פינה ועד פקיעין בעקבות פריחת עצי שקד, עצי תאנה ותות ועוד כמה הפתעות. לכתבה המלאה היכנסו
ומאמנון גופר, נעבור למורת הדרך איילת בן מאיר, מספרת סיפורים מופלאה בפני עצמה, צלמת, מאיירת, כותבת ואוהבת טבע בנשמתה.
איילת אוהבת לטייל גם ליד הבית, לחקור ולגלות את הטבע שנמצא ממש בהישג יד. או רגל, וממליצה על כמה פינות חמד:
1. פריחת עצי שקד בתל חרשים שנמצא בין חרשים לפקיעין ולרגליו עובר נחל פקיעין.
בתל נמצאו ממצאים של ישוב עתיק ותנורים לעיבוד ברזל של חרשי ברזל, מכאן שמו ושם היישוב לידו, חרשים.`
2. כליל חורש וזרימה באתר שיירת יחיעם
3. זיתים לרגלי הר בטח (בין מעונה לתרשיחא)
4. החקלאים הערבים נוהגים לחרוש את האדמה סביב הזיתים לאחר המסיק, כדי לטייב את הקרקע . את פקעות הרקפות שנמצאות תוך כדי הפיכת האדמה אוספים ושותלים ליד הזיתים. ובמקרה זה הגדיל החקלאי לעשות והניח את הפקעות בתוך הגזע ותראו מה יצא 🙂
לגעת בשדה - פירות וירקות מהשדה אליכם הביתה
אתם יודעים שבט”ו בשבט נהוג לאכול מפרי הארץ. תכירו את דור פינטל ממצפה אבירים שממליץ לאכול פירות כל השנה. לא רק בטו בשבט. דור הוא מורה דרך במקצועו ואוהב טבע בהוויתו שהחליט לשנות כיוון והקים את “לגעת בשדה”, פלטפורמה שמשווקת ומביאה עד אליכם הביתה תוצרת גלילית טריה של פירות וירקות, היישר מהשדה אליכם הבית. דור בוחר את המוצרים שהוא משווק בקפידה. חלקם אורגנים וחלקם גדלים ללא ריסוס. מה שבטוח – את כולם מגדלים חקלאים באהבה גדולה וזה ניכר היטב באיכות ובטעם של התוצרת הנהדרת שלהם.

על פרחים, דבורים ודבש
ט”ו בשבט הוא לא רק ראש השנה לאילנות, אלא גם לדבש. קבלו שתי עובדות על הדבש (מתוך הרבה…):
1. לדבש יש שפע איכויות בריאותיות והוא נחשב לתרופה המתוקה של הטבע. בין היתר הוא טוב לחיזוק המערכת החיסונית, יש לו איכויות אנטי דלקתיות, מקל על שיעולים, מונע מחלות לב ועוד.
2. הדבורים אחראיות להאבקה של כ 70% מהמזון שאנחנו צורכים (שאינו מן החי).
מכוורת אופיר ביקב יפתחאל שבאלון הגליל. עסק משפחתי של משפחת אופיר, דור שלישי לדבוראים ודור שני ליוצרי יינות בוטיק. במכוורת הם מייצרים מוצרי דבש טהור איכותיים מפרחי בר. בימים כתיקונם, ניתן לבקר במכוורת וביקב בתיאום מראש ובאופן כללי ניתן להזמין משלוחים.
.לרכישת מוצרי דבש טהור גליליים של הדבוראים שלנו בחנות המקוונת שלנו לחצו כאן
מתכונים ומתנות לט"ו בשבט
וכמובן שאי אפשר בלי כמה מתכונים באדיבות אנשי התיירות הגליליים שלנו.
מעמול במילוי תמרים (זארד)- מסעדת נור
מתכון באדיבותה של באסם ממסעדת נור שבג’וליס. עוגיות הזארד מסמלות את השמחה ואת האחדות והפשטות. וזאת סיבה מעולה, חוץ מזה שהן כל כך טעימות, להכין אותן כל יום בשנה 🙂
עוגת דבש שזיף – מכוורת אופיר
מתכון שעובר בדורות במשפחת אופיר הדבוראית
עוגת שזיפים של סבתא אלזה – דלית בן שלום
מתכון משפחתי שעובר מאם לבת ומומלץ מאד לא לוותר על המתכונים של סבתא אלזה.
רוצים להזמין משלוח עם מוצרים וממרחי דבש פרחים, מארזי פירות יבשים ומתנות לט”ו בשבט תוצרת הגליל? היכנסו לכאן לחנות “טעם הגליל”


English
