פורים שמח בגליל המערבי
פורים בגליל המערבי לכל המשפחה
אוזני המן מהגליל: מתכונים וטיפים מנצחים
מפה לאוזן: טיפים מנצחים לאוזני המן מושלמות מהקונדיטורים המשובחים שלנו!
טופלו – מאפייה ללא גלוטן בתרשיחא.
טיפ לאוזני המן ללא גלוטן. ממליצים על קמח ללא גלוטן של Freee. לאוזני המן טבעוניות משתמשים בחמאה טבעונית וחלב שקדים.
יערית – האמנות שבטעם
להקפיא את אוזני ההמן לפני האפיה בערך חצי שעה ואז להכניס ישר לתנור. למה? כשמכניסים את הבצק הקפוא לתנור נוצר קרום ששומר שהבצק לא יתפשט.
מתכון אוזן המן מלוח פסטו במילוי בצל מטוגן ושטרוייזל גבינה באדיבות אלטו – מחלבה כפרית בקיבוץ שומרת.
לבצק:
250 גר קמח לבן
185 גר חמאה קרה חתוכה לקוביות
6 גר מלח
35 גר פסטו
לשטורייזל גבינה:
70 גר חמאה קרה חתוכה קוביות
70 גר’ קמח לבן
50 גר’ צ’דר עזים אלטו
למילוי:
בצל מטוגן
מעבדים את הקמח, החמאה והמלח במעבד מזון. מוסיפים את הפסטו. מכניסים למקרר עד קירור מוחלט.
מוציאים מהמקרר את הבצק, מרדדים על לעלה דק וקורצים עיגולים.
מניחים בפנים בצל מטוגן.
סוגרים את הקצוות לצורת אוזן המן.
אופים אפייה חלקית.
מפזרים שטרוייזל גבינה מלוח ומחזירים לאפייה מלאה.
בתיאבון

English