- איזורים בגליל המערבי
נתחיל את הטיול במסלול רטוב ומרענן בנחל צלמון. יש לנחל שתי כניסות ואפשר להיכנס מכל אחת מהן. זה לא מסלול מעגלי, כך שתצטרכו לחזור בחזרה למכונית. כייף כפול ומכופל.
בנחל צלמון, הזורם בחלקו הצפוני של הגליל התחתון, ישנו מסלול קליל וקצר בטבע, ליד או בתוך מים ובלי להתאמץ יותר מידי. המסלול אינו מעגלי, אך ההליכה בו הלוך וחזור קצרה יחסית (3 ק”מ) וניתן לעשותה בשעה או בחצי יום. מסלול נעים וקליל בין טחנות קמח ושפע של נקודות קסומות.
איפה זה? כביש 804, בין ראס אל עין לסלאמה.
המסלול- כקילומטר אחד מקסים של פלג זורם עם כמה וכמה בריכות יפות ומוצלות (לא עמוקות), טחנות קמח עתיקות, בוסתני פרי ושדרות צפצפות ודולבים.
קל ביותר, מתאים לכל המשפחה.
אחרי שטבלנו במי הנחל, ונהנינו מההליכה באזור המוצל והקריר, ניסע 5 דק’ ליקב לטם אורגני שבקיבוץ לוטם. דרך אגב, במתחם היקב תוכלו למצוא גם חנות קטנה לשוקולדים עבודת יד. מומלץ ביותר.
יקב לטם אורגני נמצא בקיבוץ לוטם מול נוף גלילי מרהיב. מרכז המבקרים של היקב פתוח כל השבוע ומעניק חוויה ייחודית המשלבת טעימות יין, נוף גלילי פתוח המשקיף לכנרת ותפריט אוכל מגוון. כמו כן היקב מארח אירועים פרטיים לקבוצות וכן אירועים עסקיים.