- איזורים בגליל המערבי
סדנה שמחברת אתכם למטבח האתיופי של עדוש עם הפיוז’אן הכי שווה צבעוני ומופלא.
המפגש שלי עם המטבח האתיופי קרה כשהייתי בת 14. ביקרתי את חברתי אסקדר מוגס בביתה שבתלפיות בירושלים. אני זוכרת שכבר מחדר המדרגות הפכתי רעבה. כשנכנסתי אליה לבית התעצמה בי תחושת הרעב וביקשתי לאכול. אמא שלה מיד הציעה לי צלחת עם אינג’רה (שנראתה לי כמו לחוח) ומעל בשר או עוף בצבע עז וניחוח משגע. אני שאבתי את הצלחת וביקשתי עוד.
לימים התחתנתי עם בחור חצי אתיופי חצי אנגלי והמשפחה המדהימה שלו מזמן הפכה למשפחה שלי, ובזכותם הכרתי שפע של צבעים, טעמים, ניחוחות וחיבורים.
קיים בי רצון עז לחבר את המטבח האתיופי הכה אהוב עלי למטבח של עדוש. יצאתי למסע שלי למטבח האתיופי וכמו בכל סדנה שבניתי, לאט לאט דייקתי עוד קצת ועוד קצת את איך אני רוצה להעביר לכם את האהבה שלי למטבח ולמאכלים המטריפים הללו.
הסדנה כוללת:
קבלת פנים עם מאפה חם מהתנור ושלל מטבלים ועוגה שווה עם קפה ומיץ תפוזים .
נכין דאבו (לחם) משגע, בייבי אינג’רות ונתנסה בתהליך של הפיתה התוססת והחמוצה.
נכין שירו (תבשיל חומוס מעולה), גומן (תבשיל תרד). וואט סגה (תבשיל בשר טלה חריף) אליצ’ה וואט (תבשיל כרוב, תפו”א וגזר צמחוני) קיטפו (הגרסה שלי לטרטר בקר על קרקר טף), טרטר דג על קרם עגבניות וברברה חריף.
לסיום, נתיישב לארוחה של כל הטוב שהכנו וצלחתנו יחד.
לפני שניפרד, שולחת לכם חוברת מתכונים וליווי שלי עד סוף החיים.
הסדנאות מתקיימת בביתי, בקיבוץ בית העמק, מול מטעי אבוקדו ובאווירה אינטימית.
משך הסדנה: 3.5 שעות
** התפריט עשוי להשתנות בהתאם לנמצא בשוק, לעונות ולמצב הרוח.
** הסדנאות מתאימות לגילאי 13 ומעלה ולא ניתן להגיע עם תינוקות/ילדים קטנים.
עלות למשתתף – 430 ש”ח כולל חומרים, הדרכה, ארוחה מלאה ומתכונים.
תמיד אהבתי לבשל ולאפות. אחרי שילדתי את ביתי הרביעית וסיפור הקורונה נחת על העולם, החלטתי לעזוב את החינוך האנתרופוסופי וללכת אחרי הלב המשתוקק לארח א.נשים ולתת חוויה ואווירה שאני כל כך אוהבת במטבח הפרטי שלי.