אין על הנוזל המתוק והזהוב הזה, ועל עולמן המסתורי של הדבורים שעמלות ללא לאות לייצר אותו באהבה ובהתמדה והחשיבות שלהן בטבע.
מוזמנים לפגוש ולשמוע את סיפורם המרתק של דבוראים שחיים ומייצרים בגליל ומכירים כל דבורה בשמה הפרטי. להשתתף בפסטיבל הדבש, לגלות איפה תמצאו את עוגות הדבש המתוקות ביותר וגם הזדמנות לרכוש מהדבש הטהור שמכינים דבוראי הגליל.
ראש השנה 2025
הכירו את הדבוראים
פסטיבל הדבש במכוורת אופיר באלון הגליל
משק אופיר באלון הגליל כולל כרם ויקב שהקימו הדס וצביקה אופיר באלון הגליל. צביקה, גדל על מלאכת גידול הדבורים שאותה למד מאביו הדבוראי ישי. את מאה הנחילים הראשונים קיבל ממנו במתנה וכיום המכוורת מונה כבר 800 כוורות.
הדבש המופק מהדבורים טהור, טבעי ובריא, והינו מסווג לפי סוגי הפריחות: חרוב, שיזף, תלתן, הדרים ואבוקדו, ולפי אזורי פריחת בר שונים: אזור מגדל, אזור שלומי, אזור אלון הגליל ואזור קדרים.
משק אופיר הוא עסק משפחתי, שלושה דורות של אהבת הטבע והאדמה.
גם השנה, אתם מוזמנים לפסטיבל הדבש שיתקיים במשק אופיר ב 20.9 הזדמנות להכיר מקרוב את עולמן המופלא של הדבורים, לחוות וגם לטעום מהמתוק המתוק הזה.
ואם פספסתם את הפסטיבל, אתם תמיד מוזמנים לבקר במשק אופיר, לטעום מהדבש והיין שמייצרים במקום, ובתיאום מראש – להנות מסיור מודרך במכוורת וביקב.
לפרטים נוספים והרשמה לפסטיבל הדבש
משק דוגמא במושב עמקה – משק של חלב ודבש
משק דוגמא הוא יותר מסתם משק חקלאי – זהו סיפור משפחתי חי ומרגש, המציע חוויה ייחודית של חקלאות, אומנות ואהבת האדם והחי. במשק תוכלו לסייר ברפת, להתנסות בסדנת גבנות לכל המשפחה, לשמוע על מלאכת הדבוראים, וגלות שיש דבר כזה ארץ זבת חלב ודבש.
בסוכות ב 8.10 ו 12.10 יערך במשק הפנינג לכל המשפחה הכולל ייצור גבינות וזיתים כבושים.
הדבש של חקלאי יודפת, בחנות “הולך בתל”, מתחם בואכה יודפת.
הדבש של חקלאי יודפת מיוצר במכוורות שנמצאות בשטחים החקלאיים של יודפת כמו בבקעת בית נטופה, מטעי אבוקדו וזיתים ועוד. הרדיה מתבצעת במשך כל השנה מה שיוצר את מגוון פרחי הבר מהם מיוצר הדבש, בהתאם לעונות השנה.
התווית היא עם ציור של משה קסירר, צייר שעבר לגור בישוב יודפת, התאהב בנוף המקומי וכל ציוריו מתעדים את עצי הזית והאוירה המקומית והמיוחדת של המקום.
4
איפה תמצאו את עוגות הדבש הטובות ביותר
אז איפה תמצאו עוגות דבש טעימות, טריות, מתוקות, בריאות וכולן בעבודת יד:
טופלו- מאפיה ובית קפה ללא גלוטן – תרשיחא
מאפייה ובית קפה ללא גלוטן בלב בכפר העתיק והציורי תרשיחא, המשלב בתוכו מאפייה עם מגוון מוצרים ומאפים ללא גלוטן. ולכבוד ראש השנה מציעים בטופלו מגוון עוגות דבש ללא גלוטן וטבעוניות. אל תפספסו! כל הפרטים כאן
שעות פתיחה ראש השנה: 22.9 ערב חג – סגור | 23-24.9 – פתוח רגיל 8-15
תושה בייקרי: קונדיטוריה ובית קפה – אכזיב
קונדיטוריה ובית קפה באכזיב מול הים. מאפים מעולים, הים מול העיניים, אווירה נהדרת ויחס חם וחייכני.
קמ”ה – קפה גלריה – קיבוץ הרדוף
בית הקפה מהווה חלק ממערך סדנאות תעסוקתי טיפולי ועל מדפיו מוצגים למכירה מוצרי הסדנאות – מאפייה, אריגה, נייר וקרמיקה – הכל מעשה ידיהם של חברי בית אלישע: מבוגרים עם צרכים מיוחדים.
שעות פתיחה בראש השנה: 22.9 ערב ראש השנה 08:30-13:00 | 23-24.9 ראש השנה סגור
מתכון לעוגת דבש
קבלו מתכון לעוגת דבש שיזף ריחנית וטעימה באדיבות משק אופיר – יקב ומכוורת
מתכון שעובר בדורות במשפחתינו הדבוראית. סבתא זהרה, אמו של צביקה, העבירה אותו להדס, אשתו של צביקה.
אצלינו זו העוגה הקבועה בסופי השבוע. הילדים והיום גם הנכדים מטורפים עליה. פשוטה להכנה וטעימה להפליא!
מצרכים:
2 ביצים
כוס דבש שיזף
כוס סוכר
0.5 כוס שמן
0.5 כוס מים רותחים
2 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
2 כפות קקאו
מעט אבקת ציפורן לקישוט- אגוזים וצימוקים.
אופן הכנה:
לערבב במיקסר: ביצים, כוס דבש, סוכר ושמן. בקערה נפרדת לערבב קמח, אבקת אפיה, קקאו וציפורן.
להוסיף לחומרים שבמיקסר, לערבב ולהוסיף לאט את המים הרותחים. להעביר לשתי תבניות מאורכות אינגליש קייק.
להוסיף לקישוט אגוזים וצימוקים ולהכניס לתנור שחומם מראש בחום בינוני עד שהקיסם יוצא כמעט יבש.
שנה טובה!
מוצרי דבש טהור בחנות טעם הגליל
דבוראי הגליל עומלים (כמעט) כמו הדבורים שלהם לייצר דבש טהור ממגוון סוגים ופרחי בר.
מוזמנים להיכנס לחנות “טעם הגליל” ולרכוש מהדבש הגלילי הטעים והמתוק.
5 עובדות על דבש ובונוס
- מרגיע. הדבש הוא מקור אנרגיה טבעי ומורכב בעיקר מגלוקוז ופרוקטוז, ולכן הגוף סופג אותו במהירות. עוזר במצבי לחץ, נדודי שינה, מתח ועוד.
- לא מתקלקל אף פעם! גם צנצנות דבש שנמצאו בקברי פרעונים במצרים היו עדיין אכילות אחרי אלפי שנים. (אין פג תוקף…)
- יכולות ריפוי. הדבש טוב לריפוי פצעים וכוויות בזכות תכונותיו האנטי-בקטריאליות.
- מתוק ודל קלוריות. בכפית דבש יש כ- 25-30 קלוריות. והיא הרבה יותר מתוקה מכפית סוכר. וגם יותר בריאה. וטעימה.
- מושקע. אז עם כל הטוב הזה, תדעו שכדי לייצר כף אחת של דבש, דבורה אחת צריכה לבקר כ־4,000 פרחים!
והבונוס, מה יש לפו הדב, מלך הדבש הבלתי מעורער, להגיד על דבש:
“הטעם היחידי לקול זמזום, הריהו, כפי שידוע לי – דבורה, והטעם היחידי שיש לה לדבורה להיות דבורה, הוא, כפי שידוע לי – הדבש. והטעם היחידי שיש לו לדבש להיות דבש, הוא, כפי שידוע לי – כדי שאוכל לאכול אותו.”
בתיאבון