- איזורים בגליל המערבי
החיטה בעלת כל כך הרבה משמעויות, מסורות ושימושים בתרבויות השונות.
התמזל מזלנו שחלק מהידע הקדום הצליח להשאר במחוזותינו ועוד ניתן לפגוש את האנשים המשמרים את המסורות העתיקות.
בשבת נצא למסע מקומי בעקבות החיטה, המחמצת, המאפים המסורתיים, השיבולים והאומנות ששזורים יחדיו.
נתחיל את הבוקר במפגש בתחנת קמח מקומית הטוחנת קמח מלא מדי יום, ונוכל לטעום בה פיתות מיוחדות, לחם מחמצת ולשמוע מה כל כך מדהים וחשוב לבריאותנו בתהליך החיידקי של האפייה שלו.
נטעם מה״קאק אספר״ שתאפה לנו במיוחד אום בילאל, מאפה מתקתק מלא תבלינים שנאכל בחגים ובמועדים מיוחדים.
נמשיך לביקור בגלריית מקלעות החיטה של מוחמד זייתון שאין כמותה בשום מקום אחר בארץ. נשמע את סיפורו האישי ונכיר יותר מקרוב את המסורת של הקליעה בחיטה. נמשיך עם מוחמד אל השדה בו הוא מגדל 26 זני חיטה שהוא הצליח לאסוף ולשמר. נקווה שבהתאם למזג האוויר נוכל לצפות בתהליך הזריעה המסורתי ואף לראות את מה שכל כך מסמל את חוזקם של החיים – שהחיטה צומחת שוב.
נסיים בנקודת תצפית מרהיבה ומיוחדת במתלול צורים ונשמע את סיפור הדרך אליה.
מחיר: 120 ש”ח כולל סיור מודרך, טעימות ומפגשים מרתקים.
נא להתעדכן ישירות מול המארחים בנוגע למרחבים מוגנים
כרמית ארבל היא מורת דרך, פעילה בתחום הקיימות. בטיוליה היא מחברת בין אנשים,
בעלת כישרון רב לגרום לכם לצחוק בהדרכות תאטרליות לכל הגילאים.