- איזורים בגליל המערבי
"סאמא" ("שמיים" בעברית) הוא בית קפה,מסעדה ובר אותנטי עכואי, שנפתח על גג בניין ישן שהיה שייך לעיריית עכו. את הבר פתחו האחים מרואן וחמודי ברגות והוא משקיף על נוף משגע של עכו, המסגדים והחאנים מהתקופה העותמנית ועד למפרץ חיפה והכרמל.
השף על סאמא הוא חמודי עקולה, בוגר העונה הראשונה של משחקי השף, שמוכר מימיו כשף במסעדת מגדלנה ואיטליאנו דה לה קוסטה בחיפה.
חמודי משלב בין אהבתו לאוכל איטלקי לבין נגיעות של בישול ערבי גלילי, המבוסס על מצרכים מהשוק ומהנמל הצמוד.
התפריט במקום מציע מנות ים- תיכוניות על בסיס דגת הים כמו טרטר דג ים עם קרם חצילים שרופים, טחינה אל ארז וצנוברים, רצועות דג ים ובהרט או קבב ים , להמשך קריאה
"סאמא" ("שמיים" בעברית) הוא בית קפה,מסעדה ובר אותנטי עכואי, שנפתח על גג בניין ישן שהיה שייך לעיריית עכו. את הבר פתחו האחים מרואן וחמודי ברגות והוא משקיף על נוף משגע של עכו, המסגדים והחאנים מהתקופה העותמנית ועד למפרץ חיפה והכרמל.
השף על סאמא הוא חמודי עקולה, בוגר העונה הראשונה של משחקי השף, שמוכר מימיו כשף במסעדת מגדלנה ואיטליאנו דה לה קוסטה בחיפה.
חמודי משלב בין אהבתו לאוכל איטלקי לבין נגיעות של בישול ערבי גלילי, המבוסס על מצרכים מהשוק ומהנמל הצמוד.
התפריט במקום מציע מנות ים- תיכוניות על בסיס דגת הים כמו טרטר דג ים עם קרם חצילים שרופים, טחינה אל ארז וצנוברים, רצועות דג ים ובהרט או קבב ים , מנות עם בשר כגון קרפצו עגל סינטה צרובה עם איולי חרדל וגם מנות לצמחונים כגון קובה ניה צמחונית וסלט תבולה עם קרם לבנה,שקדים קלויים וגרגר נחלים, כשהכל טבול בנוף משכר של מים ושמים.
הבעלים של המקום, מרואן וחמודי ברגות, שבאמתחתם גם מסעדת "אלמרסא" בעיר, חברו למהנדס עימאד דאהר ואשתו ניבין, שעיצבה את המקום.
חשבנו על משהו שאף אחד לא עשה בעיר", אומר חמודי, "לפתוח בר בשמיים". לדבריו, הם גם הכניסו את חבית הגינס הראשונה בעיר.
"הכנסנו גם אווירה מיוחדת לעיר, לצימרים ולתיירים שיבואו"