- איזורים בגליל המערבי
מסעדת פלוקה , בבעלותו של השף סעיד שאמי, מציעה מנות דגים ופירות ים המגיעים כל יום מרציף הדייגים הסמוך, יחד עם הירקות והפירות הנמכרים בשוק של עכו.
שאמי (44), בעל ניסיון עשיר במטבח, החל את דרכו המקצועית אצל אורי בורי, שם עבד במשך 6 שנים, בנוסף, עבד 10 שנים במטבחי מלונות באילת, שנתיים בלונדון וגם במטבח סיפונה של אוניית קרוז אוסטרית.
במקביל, משמש גם כמורה לבישול בבית ספר קולינרי שבעיר:
"מהרגע שאני זוכר את עצמי אני במטבח. אחרי שעבדתי במטבחים גדולים ולימדתי דורות של טבחים, החלטתי לפתוח מקום משלי עם מנות שאכלנו בבית בעכו כדי שעוד רבים יוכלו ליהנות מהמנות מהים של עכו ומהמטבח הערבי. הקרבה לנמל הדייגים ולשוק היא להמשך קריאה
מסעדת פלוקה , בבעלותו של השף סעיד שאמי, מציעה מנות דגים ופירות ים המגיעים כל יום מרציף הדייגים הסמוך, יחד עם הירקות והפירות הנמכרים בשוק של עכו.
שאמי (44), בעל ניסיון עשיר במטבח, החל את דרכו המקצועית אצל אורי בורי, שם עבד במשך 6 שנים, בנוסף, עבד 10 שנים במטבחי מלונות באילת, שנתיים בלונדון וגם במטבח סיפונה של אוניית קרוז אוסטרית.
במקביל, משמש גם כמורה לבישול בבית ספר קולינרי שבעיר:
"מהרגע שאני זוכר את עצמי אני במטבח. אחרי שעבדתי במטבחים גדולים ולימדתי דורות של טבחים, החלטתי לפתוח מקום משלי עם מנות שאכלנו בבית בעכו כדי שעוד רבים יוכלו ליהנות מהמנות מהים של עכו ומהמטבח הערבי. הקרבה לנמל הדייגים ולשוק היא יתרון גדול עבורי, אם חסר לי משהו במטבח אני קופץ לשוק ואם אחד הדייגים מתקשר ומספר לי על שלל מיוחד שעלה ברשת, אני תוך 3 דקות שם".
בין העובדים במסעדה, גם תלמידיו של שאמי, שחלקם ענו להגדרה 'נוער בסיכון' שנשרו מבתי ספר וגם כאלו הסובלים מבעיות מוטוריקה והמטבח שלו משמש להם כסוג של ריפוי בעיסוק.
פירוש השם פלוקה הוא סירת דייג בערבית, עיקר הכוונה היא לסירת דייג בה משתמשים בלילות בפנסי אור על מנת ללכוד את הדגים שבים.
בין המנות בתפריט תוכלו להתענג על מנות כגון דגי ים בגריל או בטיגון עמוק לצד ריזוטו פריקה או פריקה מבושל בעשבי תיבול, חומוס דגים- חומוס ביתי מהמטבח עם נתחי פלמידה אדומה מוקפצים בשמן זית ותבלינים או הספיישלים מהים- מנות שהוכנו באותו יום בהתאם לעונה ולדגה העולה ברשת, כגון מליטות בגריל, בייבי קלמרי על הפלאנצ'ה עם רוטב פיקנטי, ברבוניות מטוגנות ומקלובה דגים.