- איזורים בגליל המערבי
טיול בפקיעין העתיקה ובמקומות יפים ומיוחדים באזור. הטיול משלב קולינריה, יזמות גלילית והיסטוריה.
נתחיל אותו בארוחת בוקר מופלא בקפה נועלוש ונסיים אותו במקום מתוק ביותר בפקיעין.
מוטי ונועה יפרח, זוג בחיים ובעבודה, הגשימו את חלומם והקימו את נועלוש-קונדיטוריה, מעדניה
ומסעדה, בכביש המחבר בין תרשיחא לכפר ורדים.
בקונדיטוריה המעוצבת מייצר מוטי , בוגר הקורדון בלו בפריז, מגוון של עוגות, עוגיות ומאפים בסגנון צרפתי. במעדניה ובמסעדה תוכלו למצוא מגוון גדול של גבינות, דגים מעושנים, יין ומוצרי מעדניה מיוחדים.
במסעדה מוגשות מנות המתבססות על מוצרי המעדניה ותפריט חלבי עשיר ומגוון.
כשר חלבי בהשגחת הרבנות מעלות. לא פתוח בשבת
אחרי נועלוש נתחיל לנסוע לכיוון פקיעין. אל תפספסו בדרך את "ארגן בגליל", מרכז מבקרים צבעוני, מיוחד ויפה בעיצוב מרוקאי לשמן הארגן. נמצא על הכביש בין חוסן לפקיעין.
על כביש חוסן פקיעין, בנה שמוליק מרכז מבקרים עוצר נשימה. את המבנה שמוליק בנה במשך שלוש שנים מחומרים טבעיים- בוץ ואדמה נגוחה.
המקום כולל בוסתן מרוקאי עם צמחים ריחניים, פינה ליצור סבונים משמן ארגן, מטע של עצי ארגן וקירות עם מוטיבים מרוקאים שכל אחד מהם מספר סיפור וחנות עם המוצרים השונים שמופקים משמן הארגן.
לאחר שהכרנו את "ארגן בגליל" נגיע לכפר פקיעין היפהפה.
כדי לקבל תמונה מלאה על האפשרויות, קחו לעצמכם 5 דק' שבו בצל אחד העצים וצפו בסרטון הבא.
בכפר שבילים מרוצפים, בתי אבן היסטוריים, צמחים ופרחים בערמות רבות.
פקיעין נמצאת בגובה של 600 מ' מעל פני הים ויש בה נוף מקסים והיסטוריה מרתקת הכוללת אוכלוסייה יהודית, מוסלמית, קתולית ודרוזית.
כדי לקבל תמונה שלמה יותר על מה שיש לכפר להציע, שבו בצל אחד העצים, וקחו לעצמכם 5 דק' לראות את הסרטון הנהדר הזה.
מוזמנים גם לבקר במרכז המבקרים "עסל אלנור" שמוקדש כולו לעולם הדבורים ולמוצרי הדבש.
גסאן סאלח הוא דבוראי מומחה חוקר את עולם הדבורים ואף כתב את הספר "ממלכת הדבורים" .
מתוך אהבה זו, פתח גסאן את מרכז המבקרים "עסל אלנור" שבפקיעין העתיקה.
מרכז המבקרים עסל אלנור עוסק בחקר ממלכת הדבורים וניתן ללמוד בו על חיי הדבורים, על הייחודיות שלהן ועל התועלת שלהן לטבע, לסביבה ולבני האדם.
המרכז מציע מגוון פעילויות מעשירות וחווייתיות המתאימות לקבוצות, למשפחות וליחידים בכל הגילאים.
המקום כולל גם חנות מגוון מוצרי דבש המיוצרים במקום.
ומהדבש לשוקולד. התחנה הבאה היא חנות השוקולד המשפחתית והמקסימה "לה שוקוליטה" שיש בה הפתעות נוספות חוץ משוקולד…
וורד מוהנא הוא דור שני ליוצרי שוקולד ומוסיקאים.
בני משפחת מוהאנה תמיד ראו בשוקולד הרבה יותר מקינוח, עבורם הוא "טעימה קטנה מגן עדן, רגע רומנטי, מפנק וטעים ביותר"
לאחר שסיים את לימודיו בבלגיה אצל השוקולטיירים המובילים בתחום, פתח בחצר הבית בפקיעין מפעל הקטן שפתחו מוסתר…תוכלו למצוא כאן מגוון של פרלינים, טראפלס, טבליות שוקולד וקינוחים מפנקים בעבודת יד בטעמים מפתיעים כגון טארפלסים של לואקר פיסטוק, רפאלו שקדים ועוד.
ניתן גם לשלב בתיאום מראש, סדנה מפנקת להכנת שוקולד למבוגרים או ילדים או הופעה מוזיקלית בגינת הבית.
מקווים שנהניתם!