- איזורים בגליל המערבי
מורת הדרך איילת בר מאיר מזמינה אתכם לסיור אל פקיעין בדגש קולינריה.
נפתח בהדגמת הכנת כנאפה בקונדיטורית יוסף ונאכל כנאפה חמה עם כוס תה. נלך אל כיכר המעיין בין סמטאות ציוריות וסוכות גפנים.
נמשיך בעקבות זרימת המעיין ועוד פינות נסתרות ואל טחנות הקמח שהיו הבסיס לכל מטבח. נתארח אצל האיל ואמירה עם מרק, סמבוסק זעתר. סלטים, קפה ותה צמחים.
נכין בהנחיית אמירה סמבוסק ממולא עלי זעתר צעירים ובצל ובעוד הסמבוסק על האש נהנה ממרק אפונה אביבי, נאכל את הסמבוסק בתוספת חמוצים וסלטים ונסיים בתה צמחים מצמחי העונה ובקפה שחור. נסיים בהליכה קצרה ומלאת פריחה אל נחל פקיעין ועין טיריא.
“הגליל הוא אזור עם קסם מיוחד שאין דומה לו – מפגש נופים ואנשים ממערב וממזרח, מקום בו יש עוצמה ושלווה כאחד, פסגות הרים, חורש ירוק, מעיינות, פרחים נדירים ושפע בעלי חיים משולבים בסיפור האנושי ובמארג תרבותי ייחודי.
הגליל הוא אזור אשר חברו אליו דתות שונות, צורות התיישבות מגוונות, דעות רבות ומנוגדות ושכנות טובה אחת.”
איילת בר מאיר, תושבת הגליל המערבי, בנוסף להיותה מורת דרך, איילת גם צלמת וסופרת של סיפורים מהגליל המערבי.