- איזורים בגליל המערבי
מחלבת אלטו היא מחלבת בוטיק כפרית ומשפחתית. באלטו מייצרים את הגבינות מחלב עזים גלילי משובח, בשיטות עבודה מסורתיות, המקובלות באזורים הכפריים באירופה. במחלבה ישנו דגש על קו בריאותי לצד גבינות גורמה עשירות. באלטו ארוחות בוקר וארוחות צהריים עשירות וטעימות.
אחרי שאכלנו ארוחת בוקר וההתחזקנו נתן להתחיל את היום בגן הבוטני זואולוגי בנהריה
הגן הבוטני והזואולוגי נמצא בחלק הצפוני של העיר. גן חיות קטן וגן בוטני הנמצא בנהריה, משתרע על שטח בן 16 דונם ובליבו מדשאה גדולה שאפשר לערוך בה פיקניק, כשעופות הגן משוטטים באופן בחופשי ברחבי הגן. הגן נפתח ב-2003 ומציע למבקרים לראות מגוון גדול של בעלי חיים וצמחים מכל רחבי העולם.
לאחר הביקור בגן הבוטני ניסע על כביש 89 לכיוון קיבוץ כברי ונפנה על כביש 70 לכיוון צפון ול-8911 לכוון עין חרדלית
עין חרדלית הוא אחד המעיינות שמזינים את נחל כזיב. חלק גדול ממי המעיין נשאב כדי לספק מי שתייה לתושבי האזור, אך חלק מהם מוחזרים לערוץ הנחל, וכך נשמרת סביבת החיים הטבעית שלו. האזור בו זורמים המים הצלולים הפך לגן עדן של ממש עבור מטיילים. יש בו עצי דולב ענקיים שמעניקים צל רחב, עצי תאנה שמניבים פרי, מצוקים מרשימים שנישאים ממעל, וכמה בריכות שכשוך נפלאות ושלוות. הבריכה המומלצת והעמוקה ביותר נמצאת בנקודה בה פורצים המים מתוך הצינור שמשיב אותם אל הטבע, וכדאי להרחיק ולהגיע עד אליה. המסלול הוא תוספת לסדרת ספרי הטיולים 365 מעיינות, מעיין לכל יום.
נקודת מוצא וסיום: חניון עין חרדלית, סמוך למושב עבדון.
אופי הבילוי: מתאים לקבוצות קטנות, למשפחות ולזוגות, לבילוי ארוך.
עונה מועדפת: מתאים לכל עונות השנה.
מרחק מהרכב: כ-200 מטר לבריכות הראשונות, כקילומטר לבריכת הצינור.
זמן הליכה: כ-5 דקות עד הבריכות הראשונות, 20-15 דקות עד בריכת הצינור.
אופי ההליכה: הליכה מתונה בשביל רחב ומישורי, חלקו מוצל וחלקו חשוף לשמש, כולל חצייה של פלגי מים רדודים. חזרה באותה הדרך.
תשלום ושעות פתיחה: ללא תשלום וללא הגבלת שעות.
עומס: עמוס בשבתות, בחגים ובחופשות.
מפת סימון שבילים: מספר 2 – הגליל העליון.
ציוד מיוחד: סנדלים להליכה במים.
אחרי שטיילנו בטבע הגיע זמן להתחזק בארוחה במסעדת אדלינה שנמצא בקיבוץ כברי
במבנה שהיה "בית התרבות" הראשון של קיבוץ כברי, נמצאת מסעדת אדלינה, עם עיצוב כפרי-אירופאי חם ונעים ופטיו-מרפסת גדול מול ים מטעי בננות שנראים צפים במרחב. השף רושדי דקוואר והצוות המיומן שלו, מגישים תפריט מוצלח המשלב בין הטעמים והחומרים של הגליל לבין המטבח הספרדי-קטלוני.
עכשיו, אחרי שאנחנו שבעים נבקר בגן הארכיולוגי בקיבוץ כברי
קק”ל יצרה במתחם, בשיתוף עם רשות העתיקות, פארק יערני-ארכיאולוגי. מלבד מבחר גדול של עצים, יש במקום אוסף מרשים של מתקנים קדומים לעיבוד תוצרת חקלאית. עיבוד הזיתים לשמן, עיבוד הענבים ליין ולצימוקים והפיכת גרגרי החיטה לקמח, העניקו לתושבים הקדמונים של הארץ אפשרות לשמר את המוצרים החקלאיים במשך זמן רב מבלי שיתקלקלו. המבקרים באתר לומדים להכיר מגוון מרשים של בתי בד ואת תהליך הפקת שמן הזית, מריסוק הזיתים וכבישת רסק הזיתים ועד הפרדת השמן מהמוהל.