- איזורים בגליל המערבי
בזמן המלחמה ועד להודעה חדשה – חלק מהמקומות סגורים.
מסלול ברחבי הגליל המערבי המתאים לכל המשפחה וכולל ארוחת בוקר מעולה מול הים, טבע, בוטניקה, ומסעדה טובה.
שחף אברהם ותומר סויסה הם חברים מהצפון שעבדו יחד. לאחר הרבה שנים של הבנה וניסיון, החליטו השניים להגשים את חלומם המשותף ופתחו את תושה. תומר, שלמד אצל הנס וגלית ברטלה, אצל סטלה וגם עשה סטאז’ בצרפת, יוצר עוגות ומאפים שהם יפים לא פחות מאשר טעימים. המקום מעוצב באקלקטיות נעימה, כולל בר המורכב מאופניים שהשניים פירקו ובנו מחדש. ונמצא מול חוף אכזיב.
אחרי שאכלנו ארוחת בוקר והתחזקנו נתן להתחיל את היום בגן הבוטני זואולוגי בנהריה
הגן הבוטני והזואולוגי נמצא בחלק הצפוני של העיר. גן חיות קטן וגן בוטני הנמצא בנהריה, משתרע על שטח בן 16 דונם ובליבו מדשאה גדולה שאפשר לערוך בה פיקניק, כשעופות הגן משוטטים באופן בחופשי ברחבי הגן. הגן נפתח ב-2003 ומציע למבקרים לראות מגוון גדול של בעלי חיים וצמחים מכל רחבי העולם.
לאחר הביקור בגן הבוטני ניסע על כביש 89 לכיוון קיבוץ כברי ונפנה על כביש 70 לכיוון צפון ול-8911 לכוון עין חרדלית
עין חרדלית הוא אחד המעיינות שמזינים את נחל כזיב. חלק גדול ממי המעיין נשאב כדי לספק מי שתייה לתושבי האזור, אך חלק מהם מוחזרים לערוץ הנחל, וכך נשמרת סביבת החיים הטבעית שלו. האזור בו זורמים המים הצלולים הפך לגן עדן של ממש עבור מטיילים. יש בו עצי דולב ענקיים שמעניקים צל רחב, עצי תאנה שמניבים פרי, מצוקים מרשימים שנישאים ממעל, וכמה בריכות שכשוך נפלאות ושלוות. הבריכה המומלצת והעמוקה ביותר נמצאת בנקודה בה פורצים המים מתוך הצינור שמשיב אותם אל הטבע, וכדאי להרחיק ולהגיע עד אליה.
בוויז: שמורת עין חרדלית/חניון עין חרדלית
אחרי שטיילנו בטבע הגיע הזמן לארוחת צהריים מפנקת במסעדת אדלינה שבקיבוץ כברי
במבנה שהיה “בית התרבות” הראשון של קיבוץ כברי, נמצאת מסעדת אדלינה, עם עיצוב כפרי-אירופאי חם ונעים ופטיו-מרפסת גדול מול ים מטעי בננות שנראים צפים במרחב. השף רושדי דקוואר והצוות המיומן שלו, מגישים תפריט מוצלח המשלב בין הטעמים והחומרים של הגליל לבין המטבח הספרדי-קטלוני.
בקיבוץ כברי תוכלו לבקר גם בגן היערני ארכיאולוגי המרתק.
קק”ל יצרה במתחם, בשיתוף עם רשות העתיקות, פארק יערני-ארכיאולוגי. מלבד מבחר גדול של עצים, יש במקום אוסף מרשים של מתקנים קדומים לעיבוד תוצרת חקלאית. עיבוד הזיתים לשמן, עיבוד הענבים ליין ולצימוקים והפיכת גרגרי החיטה לקמח, העניקו לתושבים הקדמונים של הארץ אפשרות לשמר את המוצרים החקלאיים במשך זמן רב מבלי שיתקלקלו. המבקרים באתר לומדים להכיר מגוון מרשים של בתי בד ואת תהליך הפקת שמן הזית, מריסוק הזיתים וכבישת רסק הזיתים ועד הפרדת השמן מהמוהל.
הכניסה לגן נמצאת כ 200 מ’ מביה”ס האזורי.