פטריות ממולאות בגבינות – תמר וגפן
מתכון:
המצרכים:
8 פטריות גדולות שניתן למלא (שמפיניון או פורטבלו)
בצל גדול קצוץ
חצי כוס יין לבן
250 גרם שמנת מתוקה
פטרוליזיה קצוצה
גבינות קשות לפי הטעם (קשקבל, גאודה, בולגרית, פטה, מה שיש בבית…)
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל175 מעלות
1.מורידים את ה”רגליים” של הפטריות וקוצצים אותם.
2. מטגנים את הבצל עם כ50 גרם חמאה עד להשחמה קלה
3. מוסיפים למחבת יין לבן, מלח ופלפל שחור
4. מוסיפים שמנת מתוקה ומורידים את האש לחם נמוך
5. מצמצמים את רוטב השמנת ומכבים את האש
6. בקערה קטנה מערבבים את הפטריות הקצוצות עם פטרוזיליה או עירית קצוצים והגבינות וממלאים בתערובת את הפטריות.
7. מסדרים בתבנית או כלי חסין חם, שופכים מעל את הרוטב שמנת ומכניסים לתנור ל20-30 דקות.
בתיאבון!