שייח אל מחשי – מתכון משפחתי של חמודי ברגות ממסעדת אלמרסא
מרכיבים:
2 קילו קישואים שמתאימים למילוי
400 גר' בשר קצוץ דק
40 גר' צנוברים
2 קילו יוגורט
2 ביצים בינוניות
6 כפות עמילן
2 כוסות שמן לטיגון הבשר
3 כוסות שמן לטיגון קישואים
1 בצל גדול קצוץ
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
- חותכים את ראשי הקישואים ומתחילים לרוקן את המילוי. תחילה קולפים כמות קטנה ואז מתחילים לחפור ולרוקן את פנים הקישוא כך שדופן הקישוא תהיה בעובי בינוני.
- מחממים 2 כוסות שמן במחבת, מוסיפים בצל קצוץ עד שהוא מזהיב ומוסיפים את הבשר הקצוץ. לאחר כמה דקות מוסיפים את הצנוברים, המלח והפלפל ומטגנים את התערובת עד שהבשר מוכן.
- ממלאים את הקישואים בתערובת הבשר
- מחממים שלוש כוסות שמן במחבת ומטגנים את הקישואים הממולאים עד להזהבה. כדי למנוע ממילוי הבשר להישפך החוצה, אפשר לסתום את הקישואים הממולאים בקוביות של קישוא. היזהרו שהקישואים הממולאים לא ישברו במהלך הטיגון.
- מניחים את הקישואים בסיר עם מים ומביאים להרתחה. מוציאים את הקישואים מהמים.
- לסיר עם המים מוסיפים חצי מכמות היוגורט, את הביצים ואת העמילן ומערבבים. מניחים על האש ומערבבים בכיוון אחד עד לרתיחה.
- מניחים את הקישואים על היוגורט הרותח, מפזרים מעט מלח ומשאירים אותם להתבשל על אש קטנה עד שהקישואים רכים.
- מגישים לצד אורז.
בתאבון!